НОВИНИ

Дерменджиев: Винаги излизаме за победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:52, 14.11.2020
Чете се за: 01:16 мин.
Футбол
дерменджиев винаги излизаме победа

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Георги Дерменджиев заяви, че е наясно със стартовия състав за утрешното домакинство на Финландия в Лигата на нациите.

Дерменджиев имаше доста работа за уточняване, след като десетима играчи отпаднаха от лагера на "лъвовете" заради различни заболявания.

"Наясно съм със състава. Имаме още една тренировка. Ако на нея нещо не се случи, титуляри ще бъда тези, които са в съзнанието ми. Имаме десет липсващи човека, което изобщо не е малко и то за толкова кратко време. Тези, които са тук, са готови да играят. Светослав Ковачев и Доминик Янков са тук по обясними причини. Не можем да се лишим от тях. Финландия е добър отбор, който се класира за Европейско първенство. Вече играхме с тях. Загубихме онзи мач, но не мисля, че заслужавахме", каза Дерменджиев.

"Изобщо не е лесно за един треньор да вика нови играчи през ден. В този кръг от играчи, които гледаме, също има болни. Искам от футболистите, които са тук, да дадат максимума от себе си. Днес имахме разговор с играчите защо са ни нужни тези точки до края. Ако останем в тази група, ще играем с добри отбори, което е много важно, за да вдигаш качеството си. Когато играеш с по-слаби отбори, не е добре за тези, които растат", допълни той.

Утре вечер на стадион "Васил Левски", "трикольорите" ще опитат да запишат първа победа в тазгодишното издание на "Лигата на Нациите", като по този начин ще запазят и шансовете си за оставане в "Лига В" на надпреварата.

"Винаги излизаме за победа. И аз искам да вземем точки от двата мача, които ни остават. Финландия е съперник, който беше изпаднал в ситуация горе-долу близка до нашата. Те обаче съумяха да възвърнат качеството в играчите. Виждаме, че това е един изключително добър съперник, отбор, който е малко над средното европейско ниво. Победиха Франция", заяви специалистът.

"Това, което играхме срещу Финландия, е повод за мен да вярвам, че няма да допуснем гол. Трябва да имаме обеца на ухото и да внимаваме в края на мача. Лично аз никога няма да забравя този бараж с Унгария. Мислите ли, че този шанс, който имахме, ще се повтори? И аз бих попитал кога ще стигнем Северна Македония, но бих попитал дали знаете къде играят футболистите им?", каза още Дерменджиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислава Христова над всички при разгрома над Исландия
Борислава Христова над всички при разгрома над Исландия
Франция детронира Португалия в "Лигата на Нациите" след победа с 1:0 като гост
Франция детронира Португалия в "Лигата на Нациите" след победа с 1:0 като гост