НОВИНИ

Десет от Етър отстраниха елитния Ботев Пд с гол в продълженията

Етър Велико Търново
bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 21.09.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Етър Велико Търново победи Ботев Пловдив с 1:0 след продължения в мач от 1/16-финалите за Купата на България. Даниел Младенов отбеляза попадението на стадион “Ивайло”.

"Болярите" се класираха за следващия етап след драматичен двубой, чиято развръзка дойде след изиграването на редовното време. То завърши при резултат 0:0. В началото на първото продължение падна единственото попадение в срещата.

Възпитаниците на Веселин Великов наложиха домакински натиск и изпуснаха две чисти положения в началото на срещата. Даниел Младенов пропусна да се разпише, след като подгони слабо върната топка към вратаря на гостите. Ключов шпагат на Атанас Чернев запази равенството в срещата.

Две минути по-късно капитанът на домакините отигра висока топка със задна ножица, но изстрелът му бе неточен.

След почивката пловдивчани заиграха по-опасно и атаките им се материализираха в 57-та минута. Па Конате бе точен, но попадението му бе отменено заради несъществуваща засада.

В 80-та минута на срещата стражът на Етър Анатоли Господинов игра с ръка извън наказателното поле. Съдийският екип не забеляза нарушението и играта продължи, вместо вратаря да получи червен картон. Поради липсата на голове се стигна до продължения.

64 секунди след подновяването на играта Даниел Младенов даде преднина на “болярите”. Той засече центриране по земя на Кольо Станев за 1:0.

В последната минута от първото продължение защитникът на Етър Мариян Иванов получи втори жълт катрон и бе изгонен, защото спря опасна атака на “канарчетата”.

През вторите 15 минути възпитаниците на Азрудин Валентич така и не стигнаха до изравнително попадение, въпреки че имаха предимството да играят с човек повече.

Всички резултати от вторник за Купата на България:

Родопа Смолян - Локомотив Пловдив 0:4

Левски Крумовград - Царско село 1:0 (след продължения)

Ямбол 1915 - Арда Кърджали 0:3

Розова долина - Берое 0:6

Монтана - ЦСКА 1948 1:0

Етър Велико Търново - Ботев Пловдив 1:0 (след продължения)

За 1/8-финалите на Купата на България се класират отборите-победители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина народната певица Олга Борисова
Почина народната певица Олга Борисова
Облачно време в празничния 22 септември
Облачно време в празничния 22 септември