НОВИНИ

Десет от Хебър сложиха край на отличното начало на ЦСКА 1948 в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:00, 07.08.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
десет хебър сложиха отличното начало цска 1948 първа лига
Слушай новината

Отборите на ЦСКА 1948 и Хебър Пазарджик завършиха наравно 1:1 в предпоследна среща от четвъртия кръг на Първа лига.

Този резултат означава и първи загубени точки за "червените" през кампанията, след като в първите си два двубоя футболистите на Атанас Рибарски надигра Левски и Пирин Благоевград.

В този случай обаче на стадиона в Бистрица домакините се провалиха срещу Хебър, въпреки че "гробарите" играха с човек по-малко след средата на първото полувреме, когато Мартин Михайлов бе изгонен за два жълти картона.

Първият от тях той получи в 14-ата минута, когато задържа Талис в наказателното поле и ЦСКА 1948 получи правото да изпълни дузпа. С отговорността да стреля от бялата точка се нагърби Педриньо, но изстрелът му бе отразен от стража Матвей Игонен, запазвайки нулевото равенство.

В 23-ата минута обаче дойде и по-сериозният удар за Хебър, тъй като Михайлов си изкара втори жълт картон, извършвайки грубо нарушение срещу свой съперник и така остави своите съотборници с човек по-малко.

Домакините успяха да се възползват от численото си превъзходство секунди след началото на второто полувреме, когато Педриньо направи двойно подаване с Антонио Вутов, след което със силен удар бразилецът реализира за 1:0, реванширайки се за пропуска си от дузпа по-рано в двубоя.

Футболистите на Хебър Пазарджик обаче не се предадоха и в 81-ата минута Атанас Кабов стреля от дистанция, а след неумелата намеса на вратаря Даниел Наумов топката влетя в неговата врата за крайното 1:1.

По този начин ЦСКА 1948 пропусна възможността да остане с пълен актив и със 7 точки се намира на 3-ото място в подреждането, докато момчетата на Любослав Пенев с 5 пункта заемат 9-а позиция в класирането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В САЩ се събраха за най-известния мотосъбор в света
В САЩ се събраха за най-известния мотосъбор в света
Иван Чепаринов отпадна от Световната купа по шахмат в Баку
Иван Чепаринов отпадна от Световната купа по шахмат в Баку