НОВИНИ

Десет от Милан оцеляха за минимална победа срещу Удинезе

В главно действащо лице в срещата се превърна съдията Даниеле Кифи, който отмени две попадения за гостите и показа червен картон на Тиджани Райндерс от Милан в 29-ата минута.

Милан
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:45, 19.10.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Милан оцеля срещу Удинезе в домакинската си среща от 8-ия кръг на Серия А и успя да спечели с 1:0 с гол на Самуел Чуквуезе в 13-ата минута след подаване на Кристиан Пулишич. Но в главно действащо лице в срещата се превърна съдията Даниеле Кифи, който отмени две попадения за гостите и показа червен картон на Тиджани Райндерс от Милан.

Новата атака, поставена днес от треньора Пауло Фонсека, започна да работи добре и създаде почти веднага попадение. Ноа Окафор проби от ляво, върна топката към Пулишич, който продължи към Чуквуезе и нигерийският нападател се разписа за първи път през годината с левия крак. Минути по-късно Алваро Мората можеше да удвои, след като стреля с глава, а вратарят Мадука Окойе спаси.

Срещата се промени драстично в 29-ата минута, когато беше отстранен нидерландецът Райндерс. Санди Ловрич, подгонен от полузащитникът на "росонерите", получи дълга топка от Яка Бийол. В опита си Райндерс да го спре, го съсече в глезена. Изглеждаше неволно, но въпреки това спъна Ловрич, когато той беше на добра позицая да стреля във вратата.

Макар и да бяха с десет души, домакините бяха близо да удвоят преднината си, но Окойе направи сензационна реакция, спасявайки първо изстрел на Пулишич, а след това и Ейбрахам.

Гостите бяха овладели положението и атакуваха, за да търсят изравняване. И вероятно бяха близо до това, след като в 95-ата минута бившият защитник на Лудогорец Кристиан Кабаселе прати топката във вратата след продължително меле. Въпреки това, след дълъг преглед на системата за видеоповторения (ВАР), реферът го отмени, преценявайки как пръстите на краката на Екеленкамп бяха в засада.

В крайна сметка съдията Кифи удължи добавеното време от 5 на 12 минути, а опитите на Удинезе да вкара изравнителен гол не се увенчаха с успех.

По-рано днес Болоня опропасти аванс от два гола, изработен от Рикардо Орсолини и Йенс Йодгаард, и завърши наравно 2:2 с Дженоа. Андреа Пинамонти се превърна в герой за домакините с двете си попадения. В другия ранен мач между Комо и Парма също се стигна до равенство – 1:1.

За Болоня това беше шесто равенство от осем двубоя и с 9 точки заемат 13-о място. Дженоа е на 17-ата позиция, първа над зоната на изпадащите, с 6 пункта.

Комо и Парма пък са съседи в класирането в долната половина - 14-и с 9 точки и 15-и със 7 пункта съответно.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кардиолози от България преглеждат безплатно пациенти от българското малцинство в Албания
Кардиолози от България преглеждат безплатно пациенти от българското малцинство в Албания