НОВИНИ

Десет от Унион Берлин поделиха точките срещу Бохум, Леверкузен и Волфсбург не се победиха в Бундеслигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:02, 16.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
десет унион берлин поделиха точките бохум леверкузен волфсбург победиха бундеслигата
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Унион Берлин не успя да спечели във втори пореден двубой от Бундеслигата, след като завърши наравно 1:1 у дома срещу Бохум в среща от 28-ия кръг.

По този начин "железните" вече имат само точка аванс пред РБ Лайцпиг в битката за 3-о място, докато Бохум остава на 15-а позиция с 27 пункта, на три над 16-ия Щутгарт.

На "Стадиона на старото лесничейство" домакините откриха резултата в добавеното време на първата част чрез Йосип Юранович, който се разписа след страхотен изстрел от пряк свободен удар.

Гостите от Бохум стигнаха до изравнителното попадение десет минути след подновяването на играта, когато Кевин Щьогер беше точен от дузпа.

В 61-а минута пък домакините трябваше да понесат още един тежък удар, след като останаха с човек по-малко заради изгонването на Пол Йекел за втори жълт картон.

Въпреки че останаха с 10 души, "железните" имаха своите шансове да стигнат до трите точки, но попадение на Мануел Риман бе отменено заради засада, а малко по-късно и Кевин Беренс пропусна да отбележи от много изгодна позиция.

На другата врата Бохум стигна до опасен удар с глава на Филип Хофман, който обаче беше отразен от стража на Унион Фредерик Рьонов.

В друга среща от кръга Байер Леверкузен и Волфсбург завършиха наравно 0:0, с което "аспирините" останаха на 6-а позиция с 44 точки, докато "вълците" запазват 9-о място с 40 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи на повече места днес
Валежи на повече места днес
Юве загуби визитата си на Сасуоло и пропусна шанс да се доближи до топ 6
Юве загуби визитата си на Сасуоло и пропусна шанс да се доближи до топ 6