НОВИНИ

Десетки доброволци помагат в Лъвино след стихията (СНИМКИ)

доброволци притекоха помощ исперихското село лъвино пораженията ураганния вятър снимки
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:45, 05.11.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Десетки доброволци помагат на исперихското село Лъвино за възстановяването му след ураганния вятър, връхлетял селото вчера.

В разчистването на пораженията от природната стихия с доброволен труд се включват хора от различни населени места. Дежурни екипи и техника на община Исперих, полиция и пожарна също са на терен, за да окажат помощ на нуждаещите се. Екипи на общината вече описват щетите, а вече е открита и дарителска кампания в помощ на пострадалите.

„С цел подпомагане на пострадалите домакинства са сформирани три екипа, които са на терен, за да констатират и опишат всички щети, за да може своевременно да се депозира искане до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии за компенсиране на част от щетите на пострадалите“, заяви новоизбраният кмет на община Исперих Белгин Шукри.

Той добави, че на първото заседание на Общинския съвет в Исперих, което ще се проведе на 8 ноември, ще бъде внесена докладна записка за осигуряване на ресурс за покриване на част от щетите на пострадалите домакинства със средства от резерва за непредвидени и неотложни разходи.

Белгин Шукри заяви, че по първоначална информация пострадалите къщи са над сто, но актуална информация за точния им брой ще има до края на деня. Той изказа благодарност към всички граждани и организации, които помагат в този тежък момент.

Снимки: БТА

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 120 автомобила в Бургас са спрени от движение заради липса на шумозаглушители
Над 120 автомобила в Бургас са спрени от движение заради липса на шумозаглушители
След бурята: В 10 смолянски села гласуват при липса на електричество
След бурята: В 10 смолянски села гласуват при липса на електричество