НОВИНИ

Десетки жители на Добрич се събраха на бдение за жертвата на психично болен мъж

десетки жители добрич събраха бдение жертвата психично болен мъж
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Надежда Карапанчева
15:29, 10.03.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Бдение по повод трагичната смърт на 56-годишния Живко Маринов, който беше намушкан от психично болен мъж на 7 март, се състоя в Добрич днес.

Десетки жители на града положиха цветя на лобното му място в парка „Свети Георги”. Те настояват за справедлив процес и ангажиране на всички институции за превенция на престъпленията.

От прокуратурата съобщиха, че задържаният по случая 32-годишен мъж е психично болен и предстои след анализ на събраните доказателства да бъде взето решение за привличането му към наказателна отговорност. Това обаче не е единственото му нападение.

"Първо, за едно обективно разследване към органите, от които зависи – прокуратура и МВР. Второ – към общината, да се направи тоя план, осветлението в парка, употребата на алкохол, вандализмът. Всички трябва да работим, за да постигнем една безопасна среда", каза Венцислав Великов, организатор на бдението.

"Виновният, независимо от документите, които има, да си понесе последствията. Няма да се върне човешкият живот, но трябва да има някаква превенция", категоричен е Станислав Димитров.

"Моята толерантност към всичко това, което се случва в държавата, просто свърши. Аз съм просто изумена! Такива хора – никой не е застрахован, че може да бъде със заболяване, но просто тяхното място не е сред нас, защото те са неуправляеми, те не знаят какво правят", подчерта Илиана Ташева.

"Тук е район, където играят много деца. Това е станало в относително некъсен час. Аз не искам да си помисля какво би могло да стане, ако този човек беше наръгал 2 - 3 или 4, или 5 деца!", заяви Димитър Желязков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист се справи и със Спартак Плевен за 14-а поредна победа в НБЛ
Рилски спортист се справи и със Спартак Плевен за 14-а поредна победа в НБЛ
Най-скъпата в света на парите
Най-скъпата в света на парите