НОВИНИ

Десислава Атанасова: Мнозинството в 47-ото НС ще бъде резултат от компромиси

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 03.12.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив на подкрепата за партиите, които участваха пряко в него, заяви от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

"Заради ниската избирателна активност настоящият парламент не разполага с достатъчно легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в създаване на скандали. Отсега е ясно, че каквото и да е мнозинството в 47-ото НС, то няма да бъде плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси", каза още тя.

Изрази надежда, че грешките, които са провалили последните два парламента, няма да се повторят и всички ще подходят със смирение към ситуацията в страната ни.

"В 47-ото НС ние ще бъдем опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство. Не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на обществото. Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са прекалено големи и на тях може да се отговори само с разумни решения, обществено единение и политическо съгласие".

ГЕРБ са готови да водят публични разговори и да подкрепят всяко предложение, което спомага българския национален интерес, заключи Атанасова.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ – КОМЕНТАРИ НА ПОЛИТИЦИТЕ И НАЙ-ТОЧНИТЕ АНАЛИЗИ – ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е Никола Минчев - новият председател на парламента
Кой е Никола Минчев - новият председател на парламента
Кирил Петков: Време е да вложим смисъл в думите народен представител
Кирил Петков: Време е да вложим смисъл в думите народен представител