НОВИНИ

Десподов: Очакванията към мен са много по-големи вече, но това не ме притеснява, а ме мотивира

десподов очакванията мен големи вече притеснява мотивира
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 08.03.2022
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов получи наградата си за Футболист №1 на България за 2021 година.

Юношата на Литекс призна, че по-големите очаквания към него го мотивират още повече да се представя все по-добре на терена.

„Този приз е от голямо значение за мен. Очакванията към мен са много по-големи вече, но това не ме притеснява, а ме радва и ми дава мотивация да се трудя повече, за да се представям по-добре на терена. Радостен съм, че успях да спечеля първото място“, започна Десподов.

Офанзивният футболист изрази надежда повече футболисти да се включат в конкуренцията за наградата Футболист на годината. Той смята, че за развитието на националния ни тим и на българския футбол е много важно да има много българи, които да играят на добро ниво.

„Конкуренцията за наградата трябва да е по-голяма, не трима, а тринадесет човека да се борят за отличието. Много е важно за националния отбор и за развитието на българския футбол да има много български играчи, които са на добро ниво и се представят много добре“, заяви футболист №1 на България за миналата година.

Десподов направи равносметка за изминалата 2021 година, споделяйки, че се е представил на високо ниво. Той спечели титлата с Лудогорец и стигна до плейофите в Шампионската лига, а след това игра с тима и в групите на Лига Европа.

„Всяка една награда е специална за мен. През 2021 година направих неща, които не бях правил досега – постигнах доста добри резултати, спечелих трофей с Лудогорец. Мисля, че се представих на доста добро ниво и в мачовете в българското първенство, и в Европа. Представянето ми бе на високо ниво“, каза Кирил Десподов.

Националът разкри, че голямата цел пред разградчани за сезона е спечелването на Купата и шампионската титла.

„Аз съм максималист и винаги искам да печеля награди, не само индивидуални, но и с клубовете, които представлявам. Целта пред Лудогорец е спечелването на Купата и шампионската титла“ отсече категорично Десподов.

Нападателят разкри, че тимовете на ЦСКА и Левски са подобрили нивото си от миналата година. Той допълни, че очаква Лудогорец да победи „сините“ в предстоящото дерби в неделя.

„ЦСКА и Левски са доста израснали от миналата година, определено са по-силни и това е радостно за нас, защото имаме силна конкуренция в тяхно лице. В неделя ни предстои дерби срещу Левски, надявам се да стане хубав мач и ние да победим“, добави Десподов.

Футболист №1 на България за 2021 година изрази задоволство и от постигната победа срещу Ботев (Враца) в шампионата, която позволи на „зелените“ да дръпнат с 6 точки пред втория ЦСКА.

„Срещу Ботев (Враца) нямаше подценяване, просто теренът бе много тежък, нямаше трева, а всичко беше кал. Това изравни силите. Трите точки бяха много важни за нас, затова така се израдвахме на победния гол в 97-ата минута. Поздравявам и противникът, който се представи добре“, завърши Кирил Десподов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В декларация от ГЕРБ поискаха: България да има ново управление
В декларация от ГЕРБ поискаха: България да има ново управление
Фалшива акция за помощи за украинските бежанци в Бургас
Фалшива акция за помощи за украинските бежанци в Бургас