НОВИНИ

Десподов: Всичко приемам, но да хвърляш камъни - това вече минава към друг спорт

десподов всичко приемам хвърляш камъни вече минава друг спорт
bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 01.05.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов коментира победата на своя тим над ЦСКА - София с 1:0 и поведението на феновете на "червените". В изключително нажежен двубой на стадион "Българска армия", който на два пъти бе прекъсван за дълго време, "орлите" успяха да излъжат своя конкурент за титлата и да вземат предимство в битката за първото място.

Малко след почивката феновете на домакините запалиха множество факли и димки и се наложи играта да бъде прекратена заради липса на видимост. След повече от пет минути реферът Георги Кабаков поднови играта, но малко след това капитанът на гостите Кирил Десподов трябваше да изпълни корнер между секторите В и Г и бе замерян с множество предмети от привържениците на ЦСКА. Кабаков предупреди двамата треньори, че ще прекъсне мача, ако феновете не спрат, но при повторния опит Десподов отново бе замерян и съдията прибра играчите на Лудогорец в съблекалнята, докато тези на ЦСКА останаха на терена, за загрявка.

След около 15 минути ситуацията се успокои и Кабаков поднови играта, а след изпълнението на корнер се стигна до нов такъв от другата страна. Десподов центрира остро и Игор Тиаго бе изпуснат от защитата на "червените", за да се разпише от близко разстояние на опразнената врата и да донесе успеха за гостите.

“Първо да честитя победата на отбора, на всички шефове и директори и на целия клуб, както и на нашите фенове. Важна победа за нас. Видяхте какво се случи, нямаше как да изпълня корнера. Запалките и стотинките мога да ги приема, но имаше и камъни и не беше окей да изпълнявам корнер. Отидох, говорих с Кабаков, върнах се да изпълнявам, не стана и той просто каза да се прибираме", коментира Десподов.


"Аз не съм съдия, така е преценил съдията, не сме се крили, влязохме и след 10 минути излязоха да играем. Благодаря на тези момчета, които бяха отвън и ги укротиха тези фенове. Всичко приемам - обиди, скандирания, но да хвърляш камъни - това вече минава към друг спорт. Казвал съм го много пъти, мен не ме плаши или демотивира, ако ме плюят или псуват, аз излизам и играя моята игра, не отговарям на никого, не провокирам никого. Гледам да си завърша мача. Вътре в съблекалнята си казахме, че излизаме и по най-бързия начин трябва да вкараме и то така стана", обясни още нападателят.

"Според мен, мое лично мнение е, че всички очаквахме, че такъв ще бъде мачът. Първото полувреме ЦСКА имаше повече положения, последните 15 минути ни набутаха в нашата половина, което е нормално. Аз даже го питах Турицов по едно време “Вие за хикс ли играете?”, защото така изглеждаше, бяха се прибрали момчетата и чакаха от нас инициатива. Но мога да кажа, че не се получи красив двубой, но успяхме да победим и да спечелим важни 3 точки", заяви Десподов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първо и трето място за българските клубове на Европейска купа по кикбокс в Атина
Първо и трето място за българските клубове на Европейска купа по кикбокс в Атина
Интензивен трафик по пътищата в Югозападна България в последния почивен ден
Интензивен трафик по пътищата в Югозападна България в последния почивен ден