НОВИНИ

Девет души от Рома удържаха равенство срещу Фиорентина

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:36, 11.12.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
девет души рома удържаха равенство фиорентина
Слушай новината

Рома и Фиорентина завършиха наравно 1:1 в предпоследен двубой от програмата на 15-ия кръг в италианската Серия "А", игран на "Стадио Олимпико" в Рим.

Срещата започна отлично за "вълците", които поведоха още в 5-ата минута чрез Ромелу Лукаку, който се възползва от подаване на Пауло Дибала и с глава от границата на вратарското поле даде аванс на своя тим, реализирайки 11-ото си попадение през сезона.

През второто полувреме обаче нещата за състава на Жозе Моуриньо започнаха и в 63-ата минута изстрел на Джакомо Бонавентура срещна гредата на вратата, пазена от Руи Патрисио, а секунди по-късно Никола Залевски остави домакините с човек по-малко, след като получи втори жълт картон за нарушение в средата на терена.

"Виолетовите" моментално се възползваха от численото си превъзходство и в 66-ата минута Лукас Мартинес Куарта засече подаване на Кристиан Куаме и с глава възстанови равенството на "Стадио Олимпико".

В оставащото време до края гостите от Флоренция потърсиха пълния обрат, а в същото време задачата на римляните да задържат точката се усложни допълнително в 87-ата минута, когато те останаха с 9 души на терена след изгонването и на Ромелу Лукаку, който получи червен картон за опасно влизане в краката на съперник.

Макар и с двама души по-малко на игрището, футболистите на Жозе Моуриньо удържаха натиска на Фиорентина в заключителните епизоди от двубоя и така той завърши без победител - 1:1.

Равенството върна Рома на 4-ото място в подреждането, което към момента обаче "джалоросите" заемат единствено заради по-добрата си голова разлика спрямо Болоня, тъй като и двата тима имат по 25 точки.

Отборът на Фиорентина пък е 7-и с 24 пункта, като между "виолетовите" и столичани освен "рособлу" се намира и съставът на Наполи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивет Горанова награди призьорите от турнир по адаптирано плуване в София
Ивет Горанова награди призьорите от турнир по адаптирано плуване в София
Жирона повали Барселона в двубой с шест попадения и се върна на върха в Ла Лига
Жирона повали Барселона в двубой с шест попадения и се върна на върха в Ла Лига