НОВИНИ

Деветима от Гигант Съединение бяха близо до сензацията, но ЦСКА продължава напред за Купата на България

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:02, 26.11.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
деветима гигант съединение бяха близо сензацията цска продължава напред купата българия
Снимка: ЦСКА
Слушай новината

Отборът на Гигант Съединение бе на път да хвърли бомбата в 1/16-финалите в турнира за Купата на България, след като беше много близо до това да елиминира елитния ЦСКА, но все пак "червените" взеха своето след изпълнение на дузпи.

В редовното време двубоят на стадион "Съединение" приключи при резултат 1:1, след като Георги Стайков даде аванс на домакините в 41-та минута, но в 74-та Брайън Морено възстанови паритета.

Играчите на Гигант бяха и допълнително затруднени от факта, че в 54-та минута останаха с човек по-малко след изгонването на Васил Василев, а в добавеното време на срещата червен картон получи и Райко Алов, като по този начин домакинският тим трябваше да играе в продълженията в състав от 9 души.

Въпреки числения си превес футболистите на ЦСКА не се възползваха и така и не успяха да стигнат до втори гол и в крайна сметка победителят трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи.

При изстрелите от бялата точка и двата тима бяха безпогрешни при първите си шест удара, докато не дойде пропуска на Янко Гюзлев, чийто опит беше спасен от вратаря Димитър Евтимов, а след това Мено Кох не сгреши от 11-те метра, за да изпрати "червените" към 1/8-финалите в турнира за Купата на България.

В следващата фаза момчетата на Саша Илич ще се изправят срещу друг тим от Първа лига в лицето на Септември София, като мачът е следващия четвъртък (1 декември) от 12.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина ген. Тодор Бояджиев
Почина ген. Тодор Бояджиев
Гледайте Франция - Дания от 18:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 1 и БНТ 3
Гледайте Франция - Дания от 18:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 1 и БНТ 3