НОВИНИ

ДФЗ преведе близо 3,2 млн. лева на дребните земеделски стопани за Кампания 2020

bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 21.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
дфз преведе близо млн лева дребните земеделски стопани кампания 2020
Снимка: Архив/ БГНЕС
Слушай новината

Държавен Фонд "Земеделие" (ДФЗ) преведе 3 185 334 лв. на 2801 кандидати по Схемата за дребни земеделски стопани (ДЗС) за Кампания 2020. Право на подпомагане имат бенефициентите, които са подали заявления по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и през 2020 г., съобщиха от Фонда.

Те следва да отговарят на минималните изисквания за получаване на субсидии по схемите на директни плащания. За да се възползват от финансовата помощ стопаните трябва да поддържат през всяка една година от кандидатстването си най-малко толкова допустими площи, като размер, колкото са декларирали в заявлението си за Кампания 2015 г. Заявяване за участие по схемата беше възможно единствено през референтната 2015 г., съгласно чл. 16 от Наредба 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директните плащания.

Подпомагането за дребни земеделски стопани замества всички плащания по схемите за директни плащания. Финансовата подкрепа се формира ежегодно и индивидуално за всеки отделен бенефициент в зависимост от размера на допустимите площи, броя допустими животни и заявените схеми, като не може да надвишава 1250 евро, а плащанията в размер до 500 евро се закръглят на 500 евро. С превеждането на средствата по Схемата за дребни земеделски стопани (ДЗС) приключи изплащането на средствата по схемите и мерките на Директните плащания за Кампания 2020 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подкрепа за успех: Талантливи деца от Рибново получават възможност за по-добро образование
Подкрепа за успех: Талантливи деца от Рибново получават възможност за по-добро образование
Ботев (Пловдив) взе футболист от Царско село
Ботев (Пловдив) взе футболист от Царско село