НОВИНИ

Дидие Дешан остава начело на Франция до 2026 година

Дидие Дешан
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:12, 07.01.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Франция Дидие Дешан удължи договора си с националния отбор до 2026 година.

Мнозина очакваха, че специалистът ще напусне поста след края на Световното първенство в Катар, но той реши да остане начело на "петлите" за следващите три години и половина. Той ще води тима както на Евро 2024 в Германия, така и на Мондиала в САЩ, Канада и Мексико две години по-късно.

"Френската футболна федерация и Ноел Льо Грае, нейният президент, са щастливи да обявят удължаването на договора на Дидие Дешан като селекционер на френския национален тим до юни 2026 година. Ги Стефан, асистентът на Дешан, Франк Равио, треньорът на вратарите, и Сирил Моан, физиотерапевтът, също ще продължат работата си във френския отбор", се казва в изявление на Френската футболна федерация.

Дешан, който спечели Световното първенство и Лигата на нациите за 11-те си години на треньорското кормило на "петлите", изведе Франция до финала в Катар, в който отборът отстъпи на Аржентина след истинска драма, завършила 3:3 в редовното време и продълженията. Тимът загуби с 2:4 при дузпите.

Французите стигнаха и до финала на домашното Евро 2016 под негово ръководство, но допуснаха поражение от Португалия с 0:1 след продължения на "Стад дьо Франс". "Петлите" в момента са трети в ранглистата на ФИФА зад Бразилия и Аржентина, които заемат съответно първо и второ място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и застудяване през новата седмица
Валежи и застудяване през новата седмица
По-слаба посещаемост в зимните курорти заради липсата на сняг
По-слаба посещаемост в зимните курорти заради липсата на сняг