НОВИНИ

Диего Симеоне призова за повече уважение към Атлетико Мадрид

Диего Симеоне
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:57, 12.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Диего Симеоне призова критиците на стила на игра на Атлетико Мадрид да покажат повече уважение преди четвъртфиналния мач-реванш от Шампионска лига с Манчестър Сити в сряда.

Атлети бяха разкритикувани за крайно дефанзивното си представяне на стадион „Етихад“ миналата седмица, когато съставът на аржентинския наставник не успя да отправи нито един точен удар по посока вратата на Едерсон, а „гражданите“ се поздравиха заслужено с минимален успех с 1:0.

„Откакто започнах треньорската си кариера през 2005 г., ако не греша, никога не съм критикувал мой колега. Никога. Вярвам, че има различни стилове на игра, които да те докарат до заветната цел във всеки един мач, но когато някой критикува колега, аз не съм въвлечен. Както баща ми казваше, „Устата убива рибата“. Има няколко стила на игра, аз избирам един, но трябва да уважаваш колегите си. Винаги, винаги, винаги“, сподели той на днешната си пресконференция.

Доминацията на Сити в първата среща не даде своето отражение в по-убедителна преднина, като единственият гол на Кевин Де Бройне в края предотврати Атлетико, от това да се завърне в Мадрид със суха мрежа.

„Това, което успяхме да постигнем в първия мач с резултата, беше надеждата. Няма да изневерим на себе си и на това, което правим най-добре. Да се надяваме, че можем да комбинираме по-добре, да имаме по-бързи преходи, контраатаки, и нашите основни играчи да имат фантастични вечери. Оттам-нататък всичко ще зависи от моментите. Всичко може да се случи“, завърши Симеоне.

Шампионите на Испания ще се надяват да разочароват съперника пред своя публика на стадион „Уанда Метрополитано“ и да достигнат своя първи полуфинал в Шампионска лига от 2017 г. насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Ангелов: Ако ГЕРБ беше на власт, нямаше да допуснем серията от грешки
Костадин Ангелов: Ако ГЕРБ беше на власт, нямаше да допуснем серията от грешки
САЩ и Великобритания разследват евентуална употреба на химическо оръжие в Мариупол
САЩ и Великобритания разследват евентуална употреба на химическо оръжие в Мариупол