НОВИНИ

Дилиан Уайт обвини Тайсън Фюри в "мръсни" прийоми

Дилиан Уайт Тайсън Фюри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:10, 26.04.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Дилиан Уайт обвини Тайсън Фюри в използването на „мръсни“ прийоми по време на победата на шампиона в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) на „Уембли“ в събота.

Професионалният боксьор Тайсън Фюри защити световната си титла с нокаут в шестия рунд срещу Уайт, като „Циганският крал“ приключи двубоя в своя полза с десен ъперкът.

Въпреки това, съперникът му е на мнение, че реферът е трябвало да санкционира Фюри за избутване преди главата му да падне на пода.

„Бях замаян, но очевидно се опитвах да се събера и той ме избута, при което аз паднах на главата си на пода, което не е според правилника. Това не е борба, а бокс. Трябваше да получа допълнително време, за да се възстановя и да продължа да се бия. Бях ударен, спор няма. Бях намерен с добър удар. Бях ранен, опитвах се да се събера и той ме избута с две ръце. Трябваше да ми бъде дадено време да се възстановя, да отида до ъгъла си, но на Тайсън Фюри са му позволени много неща“, каза Уайт за Sky Sports.

В добавка, той заяви, че „Циганският крал“ го е ударил с глава, след като получил аркада над дясното си око – за първи път британският боксьор бе получил аркада във всичките си 31 професионални мача на ринга.

„Той продължи да се накланя върху мен и главите ни се сблъскаха, аз получих аркада и след това дойде намесата на съдията. Мачът се промени, докато той не започна да ме удря в тила. Аз не му останах длъжен и започнах на свой ред да го правя, след това от ъгъла му започнаха да хвърлят вода, което беше малко безумно. Продължих да отнасям цялата вина. Той беше този, който държеше, този, който удряше с глава и играеше мръсно по време на боя“, завърши Уайт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
29 сгради ще бъдат санирани през 2022 г. със средства от бюджета
29 сгради ще бъдат санирани през 2022 г. със средства от бюджета
Цветана Манева е носителят на "Аскеер 2022" за цялостен принос към театралното изкуство
Цветана Манева е носителят на "Аскеер 2022" за цялостен принос към театралното изкуство