НОВИНИ

Димитър Ангелов: В плейофите са възможни всякакви изненади

Димитър Ангелов Златин Георгиев Асен Великов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:21, 13.04.2023
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов заяви, че очаква надпревара в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) да бъде изключително интересна до самия край на сезона.

За спечелената Купа на България при мъжете през март баскетболистите на Левски спечелиха приза за Отбор на месеца, а наставникът Димитър Ангелов бе избран за №1 сред колегите си в анкетата сред спортните редакции. "Сините" получиха 18 гласа от 25 възможни, а 7 вота получи националният ансамбъл по художествена гимнастика. При треньорите Ангелов получи 15 гласа, изпреварвайки треньора на ансамбъла Весела Димитрова, която събра 6 гласа.

"За мен тази награда беше страхотна изненада. Не очаквах, но съм много приятно изненадан. Благодаря много за това, че трудът ми и този на състезателите, и всички в клуба е оценен. През този месец показахме лицето, което трябва и което искаме Левски да показва. Спечелването на Купата бе своеобразен връх на нашите усилия до момента. Този приз ни задължава да продължаваме да играем на високо ниво", заяви Димитър Ангелов.

Капитанът на отбора Асен Великов също благодари за отличието в гласуването на спортните журналисти.

"Благодаря от името на целия отбор за тази оценка. За нас Купата на България беше един изключително позитивен момент. Както каза и Митко, това признание задължава. Надявам се в плейофите да продължим с доброто представяне", пожела си Великов.

Друг от лидерите на Левски Златин Георгиев твърди, че "сините" заслужено са триумфирали в надпреварата.

"Мисля, че стана един прекрасен турнир в прекрасна зала и с хубава атмосфера. Заслужено спечелихме трофея", добави той.

До началото на плейофите остават да се изиграят четири кръга, а "сините" утре (петък) посрещат старозагорския Берое от 19:00 часа в зала "Триадица" в среща от 30-ия кръг. Двата състава в момента заемат съответно шесто и седмо място във временното класиране.

"До края на редовния сезон ни остават четири мача - домакинства на Берое, Академик Пловдив и Ямбол, както и гостуване на Шумен. Аз и преди казах, че ние сме отбор, който може да победи всеки. Ние ще сме някъде между пето и седмо място в класирането. За нас няма значение срещу кой отбор от по-предно класираните ще играем. Вече започваме да работим и по някои неща за плейофите. В началото на сезона целта ни беше да надграждаме постепенно, но така се получиха нещата, че вече постигнахме резултати. Може би това, че нашето ръководство не ни е поставило конкретни цели, ни дава възможност да играем освободено. Но самото име на Левски задължава", каза още старши треньорът на "сините".

Наставникът на столичани очаква трудно гостуване в Стара Загора срещу Берое.

"Мисля, че отборите в първата осмица са изключително равностойни и в плейофите са възможни всякакви изненади. Смятам, че това ще е едно от най-равностойните първенства. Труден противник е Берое. Не случайно скоро победиха Балкан като гости. Няма да ни е лесно, но се надявам да покажем добра игра в защита. Благодаря и на хората, които идват да ни гледат в залата, защото след Купата интересът се повиши и зала "Триадица" започна да се пълни. Надявам се и утре да стане хубав мач", каза Ангелов по повод домакинството на старозагорци.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Случващото се в Народното събрание е абсолютен фарс
Слави Трифонов: Случващото се в Народното събрание е абсолютен фарс
Разследват опит за убийство на млад мъж във Варна
Разследват опит за убийство на млад мъж във Варна