НОВИНИ

Димитър Бербатов: Манчестър Юнайтед е в позиция да се бори за титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:47, 11.08.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
димитър бербатов манчестър юнайтед позиция бори титлата
Слушай новината

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изрази увереност, че бившият му клуб има всички шансове да се бори за титлата през предстоящия сезон в английската Висша лига.

Причината кандидатът за президентът на БФС да смята така е привличането на футболисти като Джейдън Санчо и Рафаел Варан.

За французинът Бербатов заяви, че шампионският му манталитет може да окаже позитивно влияние върху всички в отбора и, че няма търпение да го види в партньорство с Хари Магуайър.

"Манчестър Юнайтед е в добра позиция да се бори за титлата, особено след новите попълнения, които привлече това лято. Много съм щастлив, че взеха Рафаел Варан от Реал. Той е световен шампион, печелил е Шампионската лига, има манталитет на победител и е играл с най-добрите през годините. Очаквам с нетърпение да видя как ще се адаптира и как ще си партнира с Хари Магуайър".

Относно Джейдън Санчо пък българинът разкри, че познанството му с голяма част от отбора ще му помогне по-бързо да разкрие големия си потенциал.

"Джейдън Санчо вече е добър приятел с английските национали в отбора на Юнайтед, което е прекрасно, когато отиваш в нов отбор. Надявам се, че това ще му помогне да свикне по-бързо. Знаем за качествата му, но има възможности за него да се развива и да се надяваме, че в Юнайтед той ще разгърне потенциала си."

Голмайсторът на Висшата лига за сезон 2010/11 сподели и дали очаква нови трансфери от "червените дяволи".

"Отборът на Юнайтед е в добро състояние. Вече изхарчиха доста пари и не виждам как ще похарчат повече. Вероятно може да подсилят позицията на десен краен защитник. Аарън Уан-Бисака със сигурност е първи избор, но бих искал да видя солидна резерва, която да го притиска. Освен това мисля, че са завършени като отбор."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Обстановката на остров Евбея остава критична
МВнР: Обстановката на остров Евбея остава критична
Задържаха за 72 часа германец за убийството на сънародник в Златни пясъци
Задържаха за 72 часа германец за убийството на сънародник в Златни пясъци