НОВИНИ

Димитър Бербатов не желае да работи с Борислав Михайлов

бербатов изборът нелигитимен балотаж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 23.10.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов отрече възможността да работи заедно с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов пред медии на откриването на детски футболен турнир Sofia Football Lab.

“Това не би се случило никога по простата причина, че има хора, с които искам да работя. Ние сме от различни поколения и начините ни на мислене са съвсем различни. Вижданията ни са тотално различни”, категоричен бе той.

Бившият национал сподели съмненията си в настоящите управленци.

“В търговския регистър още не е заявено нищо за регистриране на новото ръководство на българския футбол, което е странно. Трябва изпълкоми да се свикват, няма протокол от самото събрание, отборите трябва да го изискат, за да видят какво става. Ако протоколът, който се даде не е записано това, че водещия на Конгреса каза, че за да се вземат важните решения са необходими 242 гласа, то протокола са го фалшифицирали”, заяви бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

“Конгресът не се проведе както трябва. Накрая бе тотално омаскарен, когато по устав трябваше да има балотаж, който не се случи и затова ще има обжалване в съда. В протокола трябва да бъде написан аудиозаписът от Конгреса. Ако е написано друго, значи са фалшифицирали протокола. Чакаме да видим какво ще пише в протокола", допълни той.

Димитър Бербатов отказа да коментира обвиненията, че е купувал гласове в тоалетните и смята, че това са странични нападки, които отклоняват вниманието от важните проблеми.

"Не искам въобще да коментирам какво се случи в тоалетните, не това е важното. Медиите не бяха допуснати за пореден път, имаше смешна пресконференция след това. Трябва да питате какво ще пише в протокола. Как ще оперира футбола? Къде са хората, които са избрани? Седят и чакат, да измислят някоя друга простотия, с извинение, да манипулират нещо и да им се размине. Няма да им се размине този път", отсече 40-годишният благоевградчанин.

Бившият нападател загуби битката за президентското място от Борислав Михайлов с 230 на 241 гласа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда и Славия поделиха точките след 1:1 в Кърджали
Арда и Славия поделиха точките след 1:1 в Кърджали
Проф. Пенка Петрова: "Зеленият сертификат" действа, въвеждането му закъсня
Проф. Пенка Петрова: "Зеленият сертификат" действа, въвеждането му закъсня