НОВИНИ

Димитър Бербатов отново обвини БФС в манипулация на клубовете

Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 25.11.2021
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът на президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов отново излезе с публикация, в която обвинява ръководството на централата в опит за манипулация на клубовете. Според него, от БФС са поискали от зоналните съвети да започнат "събирането на писма от клубовете без никаква правна стойност и с напълно неадекватно съдържание".

Димитър Бербатов беше кандидат за поста на Борислав Михайлов в БФС по време на конгреса през октомври, но загуби от настоящия ръководител.

Ето и съобщението, публикувано във Фейсбук от Димитър Бербатов:

Действията на ръководството на БФС от жалки стават смехотворни.

Факт е поредното безумно дейстствие на ръководството на БФС. На зоналните съвети на БФС е възложена задачата да започнат събирането на писма от клубовете без никаква правна стойност и с напълно неадекватно съдържание.

Виж писмата в прикачената визия към публикацията

Безумието се състои в това, че по същество с въпросните писма БФС изисква от своите членове да изкажат несъгласие и да се откажат от правата си по Устав и Закон.

Така от клубовете се изисква настойчиво да подпишат писма, с което заявяват несъгласие с обжалването на Конгреса от 12.10.2021 г. с аргумента, че членството на новите клубове е от важно значение за развитието на футбола.

Кое е това нещо, което заплашва членството в БФС на който и да е клуб и по какъв начин обжалването на умишлено проваления от Борислав Михайлов конгрес има отношение по темата, така и не става ясно. На 18.03.2022 г. има свикан конгрес, на който заявилите членство в БФС клубове ще бъдат приети като пълноправни членове на футболния съюз. Надеждите на всички нас, а и на клубовете, са, че през март 2022 г. конгресът няма да бъде опорочен от Михайлов и всички клубове ще бъдат едно цяло в борбата си за промяна. Нелепо е да се смята, че упражняването на каквито и да е права на клубовете заплашва нечие членство в БФС. Изисква се само малко търпение и смелост.

Ясно обаче е това, че с подобни действия се цели не само да се противопоставят клубовете едни на други, но и може би БФС да провери колко са тези, които все още са готови да действат под команда и от страх.

Нека отговорим – няма такива! Времената на заплахи и манипулации приключиха. Идва ред на спазването на Устава и Закона. Идва ред на времена, в които ще се работи в интерес на футбола и в интерес на клубовете, които са членове на БФС, а не срещу тях.

И един съвет – не притискайте ръководителите на зоналните съвети с подобни „задачи“, само защото получават заплати от БФС. Не ги поставяйте в подобно унизително положение, защото това са хората, чиято работа се заплаща най-ниско, а на тях се крепи провеждането на първенствата и турнирите. Без тях ще спре и спортно-състезателната дейност на БФС. Поне ги оставете да си вършат работата, а не ги карайте да се излагат пред клубовете с подобни смехотворни писъмца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посочиха следващия треньор на Манчестър Юнайтед
Посочиха следващия треньор на Манчестър Юнайтед
България е избрана за член на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО
България е избрана за член на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО