НОВИНИ

Димитър Бербатов: Вие правите нещо революционно в името на футбола

бербатов бфс опитва проведе таен конгрес без допусне
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:21, 18.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов изрази благодарностите си към всички футболни клубове, присъстващи на днешния конгрес в зала 3 на НДК.

Бившият национал поясни, че ако бъде избран за президент на БФС, ще последва конгрес, на който всички клубове и кандидати за президентското място трябва да присъстват.

"Не ми е приятно това, което се случва, Натъжава ме, но е факт. Ако бъда избран по ваша воля, трябва да последва конгрес, на който всички клубове и кандидати за президент трябва да присъстват. Ние се борим за честен и прозрачен конгрес, какъвто не ни се дава. Това, което правим в момента, е в рамките на закона и устава на БФС. Тъжно и абсурдно е, че се стига до тук. Принудени сме да го правим в името на футбола. Обещавам ви, че ще има честен конгрес. Само това искаме. Вие сте върховният орган, похвално е, че взехте нещата във ваши ръце. Вие знаете какво сме обещали с екипа ми. После можете да ме държите отговорен, ако си престъпя думата. Днес пишем история. Благодаря ви", заяви той от трибуната.

След като бяха сформирани комисиите, делегатите гласуваха новият президент да има максимум три мандата със 75 гласа "за". Със 74 гласа беше прието в Изпълкома на БФС да членуват девет души. Отново със 75 гласа Борислав Михайлов и всички членове на Изпълнителния комитет на БФС бяха освободени от позициите си.

Предстои процес на гласуване. На първи тур президент може да бъде избран с 39 гласа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Бойко Борисов? Дълга история с много въпроси и малко отговори
Слави Трифонов: Бойко Борисов? Дълга история с много въпроси и малко отговори
НАП разкри над 300 000 тона зърно с неизяснен произход в силоз край Бургас
НАП разкри над 300 000 тона зърно с неизяснен произход в силоз край Бургас