НОВИНИ

Димитър Димитров ще играе в Консар Равена

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:24, 16.07.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
димитър димитров играе консар равена
Слушай новината

Младият национал на България по волейбол Димитър Димитров ще продължи кариерата си в италианския елитен клуб Консар Равена.

Новината бе обявена от италианския клуб, който публикува съобщение на своя сайт за привличането на 20-годишния диагонал.

Димитър Димитров е продукт на школата на ЦСКА, висок е 202 сантиметра и тежи 87 кг и играе с лява ръка. За младокът това ще бъде първи сезон, в който той ще играе в чужбина.

"Нямам търпение да започна занимания с новия си клуб и да дебютирам в чужбина. Знам, че нивото на италианското първенство е много високо и вече се подготвям както физически, така и технически. Първата ми цел ще бъде да се впиша възможно най-добре в отбора и цялостната атмосфера на града и след това да помогна на новите ми съотборници при постигането на целите, които ще си поставим през сезона", сподели Димитров в интервю за сайта на отбора.

В Консар Равена той ще бъде съотборник с друг волейболист, който доскоро се подвизаваше у нас - македонският национал Александър Ляфтов, който стана шампион с Хебър (Пазарджик).

През миналия сезон в Равена пък игра българският национал Александър Грозданов, който обаче ще продължи кариерата си в Монца.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЗОК: Определени лица не желаят Касата да изпълнява законовите си функции
НЗОК: Определени лица не желаят Касата да изпълнява законовите си функции
Националният археологически институт чества 100-годишнината си
Националният археологически институт чества 100-годишнината си