НОВИНИ

Димитър Илиев: По-скоро имам надежди, че нещата във футбола ще се подобрят

Министърът на младежта и спорта взе участие в кръгла маса в Плевен на тема "Развитието на спорта в региона - поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове", а освен това отговори и на няколко въпроса, свързани с бъдещето на футбола и шахмата

димитър илиев скоро имам надежди нещата футбола подобрят
bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 28.11.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев пътува до Плевен, където взе участие в кръгла маса на тема "Развитието на спорта в региона - поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове".

Събитието бе организирано от неправителствени организации и събра в конферентната зала на сграда "Гена Димитрова" представители на различни спортни клубове и школи в града, а след краят на дискусиите Илиев отговори на въпроси, свързани с бъдещето на някой спортове у нас.

На първо време министърът говори за оставката на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз (БФС) и какво предстои оттук нататък за централата.

"Надявам се футболната общественост да си избере ново ръководство, с което нещата да тръгнат в посока подобряване на ситуацията в българския футбол. Аз съм човек оптимист, който се надява, че промените се правят за добро, а не, за да се тъпче и буксува на едно и също място. По-скоро имам надежди, че нещата ще се подобрят", подчерта Илиев.

Бившият автомобилен състезател засегна и темата с възможното обединение в шахмата, като призова за край на всякакви личностни проблеми във всички спортове.

"Крайно време е да се приключи с всякакви личностни проблеми и да се разбере, че спортът е над всяка една личност, за да се премине към ползотворна работа и да се създадат условия за това талантливите спортисти, които имаме, да ходят безпроблемно на международни състезания", каза още спортният министър.

По повод подпомагането на общините за подобряване на спортната инфраструктура Димитър Илиев подчерта, че министерството на спорта има механизъм за съфинансиране като се изисква самоучастие от 50 процента от местните управи.

Министърът припомни още, че общините имат възможност да участват и по програми към други министерства – например за енергийна ефективност на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, откъдето може да се направи добър ремонт на сградите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Георгиев отрази 40 удара при четвъртия пореден успех на Колорадо в НХЛ
Александър Георгиев отрази 40 удара при четвъртия пореден успех на Колорадо в НХЛ
Четвърти ден без ток и вода в няколко врачански села
Четвърти ден без ток и вода в няколко врачански села