НОВИНИ

Димитър Кисьов получи признание от Европейската атлетика

димитър кисьов получи признание европейската атлетика
Снимка: БФЛА
bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 29.06.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от оснoвателите и най-активните деятели на планинското бягане в България Димитър Кисьов беше награден с плакет за принос към развитието на олимпийския спорт. Плакетът му беше връчен от президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов в София в присъствието на журналисти и атлети, както и синът на Димитър - Костадин, който продължава делото му в организация на състезания по планински бягания.

Само преди няколко дни, на 20 юни, Димитър Кисьов навърши 70 години.

При връчването на плакета Добромир Карамаринов припомни заслугите на Кисьов: "Той посвети голяма част от времето си в последните 15 години в организацията на планинските бягания в България и благодарение на него в страна ни се проведоха няколко значими световни форума в тази популярна по света дисциплина, която вече е неотделима част от семейството на леката атлетика. През 2007 г. година Кисьов инициира провеждането на първия балкански шампионат по планинско бягане, което стана традиционно първенство в календара на АБАФ. Първото такова издание се състоя в Сапарева баня през 2008 г. и само след две години през 2010 г., на същото място бе и европейското първенство по планинско бягане. В България последваха домакинства на Европейско първенство по планинско бягане през 2013 г. в Боровец, Световна младежка купа през 2015 г. в Смолян и Световно първенство по планинско бягане през 2016 г. в Сапарева баня, и навсякъде мениджър на трасетата с безценен принос за организацията бе Димитър Кисьов, с което той заслужи този благодарствен плакет многократно."

Димитър Кисьов преминава през атлетиката като атлет, треньор, президент на клуб, организатор на състезания на шосе, крос-кънтри и планински бягания. Известен е и като човек с актуално мнение по всякакви въпроси, касаещи обществото и политиката, и често може да бъде забелязан по протести, където открито изразява позициите си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиер Нгуинда: Димитър Бербатов ми помогна много в Монако (Видео)
Пиер Нгуинда: Димитър Бербатов ми помогна много в Монако (Видео)
Кольо Станев подписа нов договор с Етър Велико Търново
Кольо Станев подписа нов договор с Етър Велико Търново