НОВИНИ

Димитър Кузманов се класира на полуфинал в Познан

сериозно предизвикателство дебне димитър кузманов перу
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
20:34, 03.06.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" на червени кортове в Познан (Полша) с награден фонд 67 960 евро.

Националът на България победи №4 в схемата и № 109 в световната ранглиста Чун Шин Цън от Тайван с 6-4, 6-2. Срещата продължи 98 минути.

Това е трета поредна победа за Кузманов на турнира без да загуби сет. Преди това той елиминира №151 в света и №7 в схемата Уго Грение от Франция и Олексий Крутих от Украйна. За място на финала Мико ще играе срещу №1 в схемата и № 68 в света Артур Риндеркнек (Франция). С успеха си Мико заработи 33 точки за световната ранглиста.

Кузманов започна лошо мача срещу Чун Шин Цън и изостана с 0-3. Мико обаче спечели шест от следващите седем гейма, а с това и сета с 6-4. Във втората част Кузманов спечели четири поредни гейма от 2-2 до 6-2.

В друг мач от деня Габриел Донев и Симон Антони Иванов се класираха за финала на двойки на турнира на червени кортове в Будва (Черна гора) с награден фонд 15 хиляди долара.

Българите победиха победиха на полуфиналите поставените под номер 4 швейцарци Луроа Мартинес и Дамиен Венгер с 6:1, 7:5. Донев се стреми към първа титла при дуетите в сериите "Фючърс" на Световната федерация ITF, докато Иванов има един трофей през юни 2019 година в Сетубал (Португалия).

По-рано днес Симон Антони Иванов се класира и за полуфиналите на сингъл. Иванов елиминира поставения под номер 3 в схемата Тристан Скулкейт (Австралия) с 6:4, 4:6, 6:4. Така той си осигури 4 точки за световната ранглиста и 753 долара. За място на финала той ще играе срещу втория в схемата Хумоюн Султанов (Узбекистан), който днес отстрани на четвъртфиналите Габриел Донев с 6:3, 6:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 дни война: Прогнозите за близък край не са оптимистични
100 дни война: Прогнозите за близък край не са оптимистични
Със 150% е скочило натоварването на ръководителите на полети заради войната в Украйна
Със 150% е скочило натоварването на ръководителите на полети заради войната в Украйна