НОВИНИ

Димитър Митов: Нашият отбор върви в правилната посока

Вратарят на българския национален отбор отхвърли, че мачът срещу Северна Ирландия може да се приеме като домашен за него предвид опита му на Острова.

Димитър Митов
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:14, 14.10.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят Димитър Митов натрупа вече доста опит във Великобритания, а след мачове в английската Лига 1 дойде ред и на два отбора в Шотландия. В момента роденият в Козлодуй страж пази мрежата на Абърдийн, а постепенно от пролетта насам се утвърди в националния отбор като първи избор за поста си.

Първият въпрос беше попитан дали утрешният мач със Северна Ирландия може да се приеме за малко или много негов домашен предвид опита му на Острова.

"Аз предпочитам да съм си в България, това е моето у дома. Иначе нашият отбор върви в правилната посока, с бавни стъпки, но в правилната посока. Искаме да побеждамваме повече, но това е дълъг процес. Просто се надявям, да продължим този път, по който вървим", започна Митов.

След това стана дума и за липсата на хора като Алекс Петков и Фабиан Нюрнбергер, които имат по два жълти картона и са наказани за утрешната среща. Те играха в този състав в първите три мача и синхронът е налице, след като България все още не е допуснала гол в изданието на турнира Лига на Нациите, в група С3.

"Който е избран да ги замени, ще се представи на ниво. Всички са добри футболисти, а и тренираме заедно. Няма да има нужда от много адаптация. Няма да има проблем, който да заеме техните места", категоричен бе той.

"Винаги си готов, когато облечеш фланелката на България, винаги си готов. За мача с Люксембург – да, те нямаха нито едно положение, може би едно. Ако успеем утре да направим същото представянте в защита – чудесно. Но ни очаква труден мач. Подготвили сме се добре и сме разучили противника. Ако покажем най-добрата версия от себе си, можем да победим утре, заяви Митов и уточни, че няма проблеми с постоянни ъглови удари или дълги тъчове, каквото е характерно за играта на противника".

"Да, познаваме противника. Да, те са много млад отбор. И малко повече класа при тях се добавя от мач на мач. Уважаваме ги, но ние също имаме своите предимства", каза титулярният страж на България.

Гледайте Северна Ирландия - България във вторник, 15 октомври, от 21:45 часа НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и на сайта bntnews.bg/sport. Студийната програма започва в 21:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не е виновен маратонът
Не е виновен маратонът