НОВИНИ

Димитър Папазов премина в Болоня

През изминалия сезон 18-годишният юноша на Ботев Пловдив взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр.

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:45, 17.07.2024
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

18-годишният юноша на Ботев Пловдив Димитър Папазов беше трансфериран в италианския елитен Болоня, съобщиха официално от пловдивския футболен клуб.

Договорът на младия футболист е за 4 години с опция за удължаване за още една, като в касата на Ботев ще влязат над един милион евро с бонусите. Очаква се той да замине на лагер с представителния отбор на Болоня на 21 юли.

През изминалия сезон Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С „жълто-черния“ екип бранителят има и едно попадение.

Освен това той изигра и още 13 двубоя за дублиращия тим на „канарчетата“ в Югоизточната Трета лига.

Силните игри на Папазов му осигуриха и мачове за младежките гарнитури на България. През сезон 23/24 той дебютира за младежкия национален тим, като за родината си защитникът вече има участия в състава до 18 и до 20-годишна възраст.

Болоня направи изключително силен сезон 23/24. Новият отбор на Папазов завърши миналата кампания на пето място в Серия А, с което си осигури и дебютно участие в групите на Шампионска лига.

За Ботев пък това е пореден силен трансфер на юноша на клуба. По-рано през настоящия летен трансферен прозорец вратарят Стефан Смъркалев беше продаден на немския елитен Вердер Бремен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рафаел Надал попадна в списъка с участниците на US Open
Рафаел Надал попадна в списъка с участниците на US Open