НОВИНИ

Динамо Загреб осъществи знаменит обрат срещу Тотнъм

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:47, 19.03.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Футбол

На стадион "Максимир" в хърватската столица, Динамо спечели с 3:0 след продължения и с общ резултат 3:2 продължава към 1/4 финалите в Лига Европа за сметка на играчите на Жозе Моуриньо.

Тотнъм бяха спечелили първата среща в Лондон преди седмица с 2:0, но снощи станаха жертва на вдъхновената игра на хърватският шампион.

Големият герой се казваше Мирослав Оршич, който вкара хеттрик за домакините, които само преди няколко дни останаха без своя наставник Зоран Мамич, който получи ефективна присъда и влезе в затвора по обвинение за присвояване 116 млн. куни от клуба.

Въпреки това, Динамо изнесе много силен мач и напълно си заслужи класирането за следващата фаза, като по този начин за първи път елиминира тим, ръководен от Моуриньо, в тази надпревара.

За португалецът това е трето участие в този турнир, като в предишните два случая той стигна до трофея, водейки Порто през сезон 2002/03 и Манчестър Юнайтед през 2016/17.

Мирослав Оршич откри резултата в 62-та минута с брилянтен фалцов удар от границата на наказателното поле, който остави безпомощен стража на Тотнъм Юго Лорис.

Точно 20 минути по-късно, отново Оршич, удвои резултата на стадион "Максимир", след като бе забравен от отбраната на "шпорите".

При този резултат дойде и края на редовното време, което означаваше, че предстоят продължения.

Така се стигна до 106-та минута, в която Мирослав Оршич направи чудесен самостоятелен пробив и с удар в долния ляв ъгъл оформи своя хеттрик и класира своя тим за 1/4 финалите в Лига Европа

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов инспектира разширяването на газопреносната ни система край Пирдоп
Бойко Борисов инспектира разширяването на газопреносната ни система край Пирдоп
224 машини са обработвали пътищата през нощта
224 машини са обработвали пътищата през нощта