НОВИНИ

Динамо Загреб отново не се затрудни с кошмара на Лудогорец

Хърватите си подпечатаха класирането в групите на Шампионската лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:43, 28.08.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Снимка: Marko Lukunic
Слушай новината

Динамо Загреб си подпечата класирането в груповата фаза на Шампионската лига. Футболистите на Сергей Якирович отказаха Карабах с 2:0 във втория мач от плейофите.

На стадион „Тофик Брахимов“ успехът на хърватите осигуриха Марко Пяца и автогол на Матеус Силва, а червен картон на Кевин Медина остави домакините с човек по-малко в края на двубоя.

Действащите шампиони на Хърватия си улесниха задачата още преди седмица, когато на свой терен сразиха азербайджанците с 3:0, за да продължат към групите на най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент след 5:0 в общия резултат от двете срещи. Така тимът от Загреб уби мечтите за следващия етап на отбора, който елиминира Лудогорец в хода на квалификациите.

Гостите демонстрираха, че са по-класният тим в началото и не бяха далече от отбелязването на гола. Това се случи в 32-та минута, когато Марко Пяца получи топката и стреля към вратата, а топката се удари в гредата, за да се озове в мрежата на домакините.

При подновяването на играта азербайджанците потърсиха изравняването, но мисията им се оказа неуспешна. В 53-та минута интригата бе тотално изпепелена. Петър Сучич проби отдясно и отправи удар, който рикошира в Матеус Де Силва и влезе във вратата на домакините.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елена-Габриел Русе елиминира Барбора Крейчикова на US Open
Елена-Габриел Русе елиминира Барбора Крейчикова на US Open