НОВИНИ

Дино Топмьолер: Айнтрахт Франкфурт цели влизане в групите на Лигата на конференциите

Дино Топмьолер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:21, 23.08.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Айнтрахт Франкфурт ще направи всичко по силите си за положителен резултат в София и класиране в груповата фаза на Лигата на конференциите, заяви старши треньорът на германския футболен клуб - Дино Топмьолер.

Айнтрахт гостува на Левски в четвъртък от 20:00 часа на националния стадион "Васил Левски".

"Нямахме много време да се подготвим, тъй като сега се намираме в тридневен цикъл от мачове. Какво очаквам ли? В Левски има добри бразилци, към които трябва да имаме уважение. Личи си и организацията им в средата на терена. При всички случаи това няма да бъде лесен мач за нас", заяви Топмьолер на пресконференция преди мача.

Наставникът е наясно колко важен за Левски е предстоящият сблъсък.

"Знаем, че българите отложиха два мача. Това е знак, че ще вложат абсолютно всички сили, за да спечелят. Знаем и че стадионът ще бъде пълен. И това е показателно за важността на мача за Левски. Ние обаче сме се класирали за този турнир, за да играем. Искаме да влезем в груповата фаза и това е основната ни цел в момента. Искаме при всички случаи да постигнем оптимален за нас резултат и ще дадем най-доброто от себе си. Трябва да преценим по какъв начин ще подходим", допълни той.

Контузени в Айнтрахт са централният защитник Макото Хасебе и халфът Уго Ларсон, които са болни. В състава обаче ще бъде френският национал Рандал Коло Муани, който в последните седмици е спряган за трансфер в Пари Сен Жермен и е оценяван на около 80 милиона евро.

"Хасебе и Ларсон са болни и няма да играят в София. Още не сме определили кой ще ги замества. Ще изясним състава в следващите часове. В неделя изиграхме много тежък мач и на място ще преценим кой ще играе. Коло Муани тренира тази сутрин с нас и ще пътува с останалите", продължи той.

Айнтрахт проведе днес последната си тренировка преди мача с Левски и отборът ще пристигне днес в България. Германците нямат насрочено занимание в София.

"Искахме да останем тук, за да се концентрираме по-добре и да се подготвим за противника, без да бъдем наблюдавани. За нас е важно да сме готови с тактиката за този мач. При всички случаи обаче ще разгледаме стадиона", завърши Топмьолер.

Централният защитник Робин Кох заяви, че играчите на Айнтрахт са запознати със стила на Левски и смятат, че българите разполагат със силен отбор.

"Направихме видеоанализ за Левски и сме разучили всичко за тях. Това е силен отбор, който играе с много добро темпо. Анализирахме тактиката и начинът им на игра", заяви Кох, който пристигна във Франкфурт това лято като преотстъпен от Лийдс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Кодинов се класира за полуфиналите на 500 метра едноместно кану на световното първенство
Ангел Кодинов се класира за полуфиналите на 500 метра едноместно кану на световното първенство
Петьо Петров - Еврото се издирва с Европейска заповед, съобщават от МВР
Петьо Петров - Еврото се издирва с Европейска заповед, съобщават от МВР