НОВИНИ

Дино Топмьолер: Отсъствието на Коло Муани е голям шанс за нас като отбор

дино топмьолер отсъствието коло муани голям шанс нас отбор
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 30.08.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Анйнтрахт Франкфурт Дино Топмьолер бе засипан с въпроси за бойкота на голмайстора на тима Рандал Коло Муани, който не тренира днес и няма да играе утре в реванша срещу Левски. Германският специалист подчерта на официалната пресконференция преди мача със "сините", че това отсъствие може да има и положителна страна за отбора.

"Виждам ситуацията около Коло като страхотна възможност за нас като отбор. Зависи как искаме да играем. Ясно е, че Айнтрахт е по-голям от всеки един футболист", коментира Топмьолер.

Той не даде окончателен отговор на това дали френският нападател ще облече отново фланелката на отбора.

"Нека изчакаме и видим какво ще се случи през следващите няколко дни. Моят фокус е върху играта на отбора. Ние наистина искаме да влезем в групите", каза той, като намекна, че бъдещето на нападателя ще бъде решено от ръководството на клуба.

Той добави, че не е добре да каже в момента всичко, което мисли и чувства. Топмьолер призна, че очаква с нетърпение трансферният прозорец да затвори в петък, за да може да работи спокойно.

"Оли (б. а. Гласнер - мениджърът на Айнтрахт) каза, че пие сайдер, не знам дали един сайдер ще му е достатъчен в петък", пошегува се той.

Със сигурност като титуляр за Айнтрахт ще започне египетският нападател Омар Мармуш в отсъствието на Коло Муани, за когото се твърди, че вече е в Париж, като по този начин иска да окаже натиск върху шефовете на германския клуб за трансфера в ПСЖ.

"Левски трябва да дойде в нашия храм, при нашите фенове, в тази атмосфера и тогава ще видим дали те ще оцелеят. Вечерите с европейски мачове са нещо много специално във Франкфурт", каза още Топмьолер.

"Ние няма да хленчим и ще приемем предизвикателството. Искаме да постигнем успех като отбор и с помощна на нашите фенове. Всеки, който е в тима, ще се раздаде напълно", каза още треньорът.

Победа и влизане в групите ще бъде историческо събитие за Айнтрахт, тъй кат още го направи първият германски клуб, който е играл и в шестте турнира в Европа - Шампионска лига, Лига Европа, Лига на конференциите, Купа на европейските шампиони, Купа на носителите на националния купи, Купа на УЕФА.

"Ще влезем в мача много мотивирани и ще се отнесем много сериозно с тима на София. Надяваме се на страхотна атмосфера и подкрепа от феновете на стадиона. Наистина искаме да продължим това европейско пътуване", каза японският ветеран на тима Макото Хасебе.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синя луна ще озари нощното небе
Синя луна ще озари нощното небе
Индийският луноход изпрати на Земята снимка на спускаемия модул
Индийският луноход изпрати на Земята снимка на спускаемия модул