Директорът на РЗИ Враца постави за месец близо 1500 ваксини

от БНТ
13:27, 30.11.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
директорът рзи враца постави месец близо 1500 ваксини
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награди с грамота директора на РЗИ Враца д-р Орлин Димитров. Отличието е за проявените от негова страна професионален ангажимент и лична отговорност за повишаване на ваксинационния обхват в област Враца.

„От 1 ноември във Враца работят четири изнесени имунизационни пункта, в които медицински лица от регионалната здравна инспекция поставят ваксини срещу COVID-19 на желаещите да се имунизират граждани. От същата дата, за да бъдат окомплектовани всички екипи и да няма прекъсване на имунизационния процес в областта, и аз като лекар се включих във ваксинационната дейност на кабинета, който функционира в РЗИ“, посочи д-р Орлин Димитров.

До вчера, 29 ноември, включително, д-р Димитров е поставил 1494 ваксини. Той отчете, че интересът към ваксинацията в област Враца се увеличава, което по думите му това се дължи на провежданата от здравната инспекция масирана кампания.

„Навсякъде в областта убеждаваме хората да се ваксинират, обясняваме подробно какъв е смисълът от ваксинацията, това, че към момента няма специфично лечение на COVID-19 и единственият ни сигурен и безопасен инструмент да се предпазим на този етап са ваксините“, обясни д-р Димитров.

Той посочи, че около 27% от подлежащите на ваксинация в област Враца, т.е. лица над 12 г., вече са със завършен ваксинационен курс. За сравнение, към началото на месец юни делът им е бил 8%.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Преустановени са полетите от Истанбул заради ураганен вятър
Преустановени са полетите от Истанбул заради ураганен вятър
Бременна жена пропадна в шахта до Централна поща в София
Бременна жена пропадна в шахта до Централна поща в София