Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Дискотека в Благоевград наруши забраната и отвори за клиенти

от БНТ
08:12, 11.09.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

След като ковид ограниченията вече предизвикаха бойкот и неспазване на мерките от собственици на нощни заведения в София и Пловдив, дискотеки в Благоевград също решиха да работят, въпреки забраните. В петък вечер нощно заведение остана отворено, въпреки проверките на полицията и РЗИ.

Малко преди 23.00 часа една от дискотеките в Благоевград отвори врати. Близо час обаче в нощното заведение не влязоха клиенти, а полицейското присъствие пред него беше засилено.

Искаме да работим, виждате, че хора не влизат, полицията е тука, чака ако влезе някой да го санкционира, поне така се говори в целия град. Чакаме да видим ще има ли санкции няма ли да има. Хората са наплашени ето вижте ги къде са, но като виждат патрулка, как да влязат. Вие ще влезете ли в заведение како ви пишат 200 лева? Целта е да наплашим хората да не влизат в заведенията и те дискотеките сами ще си затворят, каза Димитър Шалявски, собственик на нощен клуб.

След полунощ малцина младежи все пак влязоха в заведението. Обясниха, че не се страхуват от възможността да се заразят с коронавирус в дискотеката, притесняваха се обаче да не им бъдат наложени глоби.

Ако на клиент му бъде наложена глоба в моето заведение аз ще му взема акта и ще го обжалвам вместо него, допълни Димитър Шалявски, собственик на нощен клуб.

След клиентите, в заведението на проверка влязоха и полиция и РЗИ. На собствениците бяха съставени констативни протоколи, на всички клиенти пък бяха проверени личните карти.

И ни викат на 30 септември в РЗИ да ни дадат акта, това е общо взето, каза Денис Геров, мениджър на нощен клуб.

Въпреки съставените протоколи и актове, от заведението казаха, че ще продължат да работят.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Днес се навършват 20 години от атентатите на 11 септември в САЩ
Днес се навършват 20 години от атентатите на 11 септември в САЩ
След нощно заседание: НС прие актуализирания държавен бюджет
След нощно заседание: НС прие актуализирания държавен бюджет