НОВИНИ

Само едно заведение в Пловдив е работило след 23.00 часа, санкции и за два бара в Слънчев бряг

bnt avatar logo
от БНТ
18:17, 08.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Ковид ограниченията предизвикаха бойкот и нежелание за спазване на мерките от страна на собственици на заведения в София, Пловдив и Слънчев бряг. Нощни клубове отвориха врати за посетители снощи и след 23.00 часа. Това наложи проверки на полицията и здравните инспекции.

В Пловдив тази нощ бяха проверени шест заведения. Само едно от тях е работило след 23.00 часа, а в момента на проверката вътре са били 103 посетители. Инспекторите са връчили на управата покана за съставяне на акт за нарушаване на заповедта на здравния министър.

Точно в 23.00 часа един от нощните клубове в Пловдив отвори врати. С 30 души персонал, при 1/4 от капацитета, за да има дистанция. Персоналът превърна труда си в граждански протест.

Проверките не закъсняха. Минути след 23.00 часа от полицията съставиха протокол, че заведението работи, но въпреки това клубът продължи да приема клиенти.

Около полунощ полицаите се върнаха с инспектори на регионалната здравна инспекция, които отказаха коментар след проверката.

"Това, което поискаха от нас, е да се занесат всички документи, които верифицират това, че персоналът е на 100% ваксиниран и категоризацията на обекта", каза управителят на заведението Венета Райнова.

От заведението трябва да представят документите до петък. Въпреки предписанията и съставения протокол, нощното заведение не смята да спира работа.

Санкционирани има и в Слънчев бряг, където открити барове са работили в нарушение на забраната. Съставени са две наказателни постановления.

В столицата снощи не са правени проверки, дискотеки в Студентски град са работили.

Екип на БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4 българки се класираха за втория кръг на турнира по тенис за жени от ITF във Варна
4 българки се класираха за втория кръг на турнира по тенис за жени от ITF във Варна
Какво е кучемат?
Какво е кучемат?