НОВИНИ

Добрина Чешмеджиева: Липсва ентусиазъм у политиците да участват в дебати в телевизионните студия

добрина чешмеджиева липсва ентусиазъм политиците участват дебати телевизионните студия
bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 25.06.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Общество
Слушай новината

Водещата на „Референдум“ и предизборното студио „ИЗБОРИ 2021: Надпреварата“ Добрина Чешмеджиева разказва пред списание „Мениджър“ как се отразяват предизборните платформи на всички политически партии в ефира на обществената медия.

От 24 юни от 21.00 ч. по БНТ 1 стартира новото предаване „ИЗБОРИ 2021: Надпреварата“, в което Добрина Чешмеджиева ще представи в праймтайма на обществената телевизия платформите на всички кандидати за следващия парламент. Участията са разпределени по предварителен график по жребий на ЦИК, а гостите в студиото ще имат по 6 минути, като в предаването на 8 юли ще участват политически партии от последния парламент.

„Разбирам, че когато човек чуе „имате 6 минути“, това не му звучи особено много, но измерено в ефирно време 6 минути са равни на 3 - 4 репортажа в една новинарска емисия. Тези дни се рових в мрежата и прочетох, че според научни изчисления за 6 минути можеш да кажеш около 750 думи – не е малко, нали? Стига да си подготвен какво, защо и на кого искаш да кажеш. Причината да се придържаме към такава форма е да се говори максимално ясно и кратко по поставените теми. Динамиката е от голямо значение, когато искаш да привлечеш вниманието на зрителя и затова залагаме на нея“, разяснява водещата.

Добрина споделя още, че напоследък ѝ прави впечатление липсата на ентусиазъм у политиците да участват в дебати в телевизионните студия, където има повече гостуващи с различни гледни точки.

„Предпочитани са други начини да се говори с хората – Facebook статуси, индивидуални интервюта. По цял свят обаче политическият дебат по важни теми и във важни моменти остава незаменим, защото той изважда на преден план силата на личните качества, а това е от голямо значение, когато искаш да печелиш съмишленици“, казва журналистката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От УЕФА премахват бирата пред футболистите мюсюлмани
От УЕФА премахват бирата пред футболистите мюсюлмани
Нова акция на "Пътна полиция" заради засиления летен трафик
Нова акция на "Пътна полиция" заради засиления летен трафик