НОВИНИ

Долната камара на италианския парламент одобри правителството на Мелони

Фани Аронова
от Фани Аронова
21:43, 25.10.2022
Чете се за: 02:12 мин.
По света
долната камара италианския парламент одобри правителството мелони
Слушай новината

Долната камара на италианския парламент одобри новото правителство на Джорджа Мелони с 325 гласа "за", 154 "против" и петима въздържали се.

Резултатът беше очакван, тъй като управляващата коалиция има мнозинство в парламента. Утре ще бъде гласуван вот на доверие и в Сената.

По-рано днес, в първата си реч пред парламента, Джорджа Мелони призна, че правителството е изправено пред едни от най-тежките изпитания след Втората световна война. Тя обеща бързи действия и още по-голяма финансова подкрепа за семействата и фирмите, засегнати от енергийната криза.

Първата жена премиер на Италия, чиято партия е с фашистки корени, осъди фашистките закони и си спечели одобрението на еврейската общност в страната.

Снимки: БГНЕС

Мелони изостави евроскептицизма и увери, че целта ѝ не е да саботира евроинтеиграцията, а да накара машината на Общността да работи по-добре. Мелони даде да се разбере, че няма да има промени във външната политика на Рим.

"Италия ще продължи да бъде надежден партньор в НАТО, ще подкрепя храбрия народ на Украйна, който се бори с руската инвазия, не само защото не приемаме войната и нарушаването на териториалната цялост на суверенна нация, но и защото това е най- добрият начин да защитим националните си интереси. Само страна, която зачита поетите ангажименти, може да има авторитет да изисква на европейско ниво и от Западните партньори - тежестта на международната криза да бъде споделена по по- балансиран начин, а ние възнамеряваме на направим точно това, като започнем с въпроса за енергията", заяви Мелони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветина Попиванова и Станимир Терзиев се класира за третия кръг при двойките на Световното по бадминтон до 19 години
Цветина Попиванова и Станимир Терзиев се класира за третия кръг при двойките на Световното по бадминтон до 19 години
Челси победи Ред Бул Залцбург и спечели група Е в Шампионската лига
Челси победи Ред Бул Залцбург и спечели група Е в Шампионската лига