НОВИНИ

Домакинът Франция изхвърли Дания от Хопман къп 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:37, 21.07.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
домакинът франция изхвърли дания хопман къп 2023
Снимка: Hopman Cup
Слушай новината

Отборът на Дания, воден от световния №6 в мъжкия тенис Холгер Руне, допусна второто си поражение в отборния турнир Хомпан къп, който се провежда в Ница, Франция, и сензационно напусна надпреварата още в груповата фаза.

Рууд в тандем с Клаура Таусон отстъпиха с 1:2 на домакина Франция и по този начин допуснаха второто си поражение, след като на старта загубиха от Швейцария със същия резултат.

Срещу французите всичко започна отлично за датчаните благодарение на Клаура Таусон, която надигра със 7:6(2), 6:2 Ализе Корне, за да даде аванс на своя тим.

Във втория двубой на сингъл обаче ветеранът Ришар Гаске поднесе изненада, надигравайки с 6:2, 6:3 Холгер Руне, нанасяйки второ поражение на световния №6 в турнира, след като в сряда той сензационно загуби и от швейцареца Леонардо Риеди, №160 в света.

Така, всичко в сблъсъка между Франция и Дания трябваше да се реши в мача на смесени двойки, в който Корне и Гаске бяха по-добрите на корта и спечелиха с 6:4, 6:4.

По този начин днес французите ще се изправят срещу Швейцария в директен спор за първото място в групата, което дава право за участие във финала.

Междувременно, в другия поток отборът на Хърватия, в състав Дона Векич и Борна Чорич, стартира участието си в турнира с успех с 2:1 срещу Белгия, която е представена от Елизе Мертенс и Давид Гофен.

Турнирът Хопман къп се завърна на голямата сцена през сезон 2023 след няколко годишно отсъствие от календара, като през тази година надпреварата за първи път в историята се провежда на клей и извън Австралия, след като в периода 1989-2019 домакин на Хопман къп неизменно бе град Пърт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на ЦРУ: Путин се опитва да спечели време, за да измисли как да се справи с Пригожин
Шефът на ЦРУ: Путин се опитва да спечели време, за да измисли как да се справи с Пригожин
Задържаха група от 58 мигранти на АМ "Тракия" край Стара Загора
Задържаха група от 58 мигранти на АМ "Тракия" край Стара Загора