НОВИНИ

Дортмунд, Севиля и Челси с първи победи в Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 29.10.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Футбол
дортмунд севиля челси първи победи шампионската лига

И трите отбора записаха първите си успехи в настоящото издание на най-престижния европейски клубен турнир, в изминалата вечер.

В един от двата ранни двубоя, тимът на Франк Лампард надигра категорично състава на Краснодар при гостуването си в Русия.

"Сините" можеха да поведат още в 14-та минута, но Жоржиньо пропусна да отбележи от дузпа. Въпреки това, гостите излязоха напред в 37-та минута, когато Калъм Хъдсън Одои отбеляза след асистенция на Кай Хаверц.

В 76-та минута лондончани получиха право да изпълнят втори наказателен удар, като този път зад топката застана Тимо Вернен и германецът не сбърка за 2:0.

Три минути по-късно пък Вернер асистира на Хаким Зиеш, който направи резултата класически, вкарвайки първото си попадение за новия отбор.

Крайния резултат оформи Кристиан Пулишич в 90-та минута, след подаване на Тами Ейбрахам.

В другия мач от групата пък Севиля надигра с минималното 1:0 гостуващия Рен. Точен за андалусийци беше Люк Де Йонг, който се разписа в 55-та минута.

След втория кръг Челси и Севиля са начело с по 4 точки, докато Краснодар и Рен са с по една.

Борусия (Дортмунд) пък се справи при домакинството си на Зенит (Санкт Петербург) в мач от група "F". Двубоят на "Сигнал Идуна Парк" беше много равностоен, като "жълто-черните" стигнаха до победата в заключителния четвърт час от двубоя.

Джейдън Санчо откри от дузпа в 76-та минута, а Ерлинг Халанд оформи крайното 2:0 с гол в първата минута на добавеното време.

В другия двубой от тази група Брюж и Лацио поделиха точките след като завършиха наравно 1:1. Хоакин Кореа даде аванс на "римските орли" в 14-минута, но в 42-та Ханс Ванекен изравни за Брюж след гол от дузпа.

Така класирането в тази група изглежда така: Лацио и Брюж са лидери с по 4 точки, следвани от Борусия (Дортмунд) с 3 пункта и Зенит, които са без спечелена точка до момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на медицински специалисти в борбата с COVID-19 в Европа
Недостиг на медицински специалисти в борбата с COVID-19 в Европа
Дий Бост завърши с 16 точки при второ поредно поражение на Монако в Евролигата
Дий Бост завърши с 16 точки при второ поредно поражение на Монако в Евролигата