НОВИНИ

ДПС няма да подкрепят предложения кабинет

дпс подкрепят предложения кабинет
bnt avatar logo
от БНТ
14:01, 13.12.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Политика
Слушай новината

ДПС няма да подкрепят предложената програма, структура и състав на МС, защото не са участвали в никакви разговори за тях. Това каза пред НС лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Но ние ще бъдем конструктивна опозиция и ще дадем своя принос в подкрепа на благосъстоянието на българските граждани, възстановяването на демокрацията и държавността, както и защита на правата и свободите на всеки български гражданин", каза Карадайъ.

Карадайъ каза, че народът е възложил много тежки задачи на своите управници.

"Народът поиска промяна - истинска, работеща промяна, а не подмяна. Ние от ДПС искаме промяната да се случи. Ако се върнете в годините назад ще видите, че ДПС винаги е апелирало за реформи във всички сектори. Това не се случи и повече отлагане на необходимите реформи не може да се допуска. Ковид кризата, икономическата, социалната, институционалната, все повече нарастващата бедност, няма да се решат с липса на институции, още по-малко с антиДПС риторика и агресия. Ние от ДПС ще подкрепим нужните решения в подкрепа на благосъстоянието на българските граждани, които гарантират решаване на кризите, нормалност в политиката, възстановяването на демократичните устои на страната и на държавността, както и прекратяване на всякакви корупционни практики", каза Карадайъ.

Заяви, че техните избиратели очакват защита на правата и свободите на всеки български гражданин, необратимост на демокрацията, нормално функциониране на органите в държавата и ефективна борба с корупцията. По думите му обаче организацията и провеждането на изборите далеч не са допринесли за надежда в тази посока. За избирателите на ДПС днес аналогията с тоталитарното време е факт, каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС каза още, че българските граждани очакват спешно преодоляване на кризите и решаване на проблемите им, повишаване на доходите, заради което има нужда от редовен кабинет, който да покрие тези очаквания.

Карадайъ призова: "Да осъдим погазването на Конституцията и законите на страната, и полицейщината и да защитим демокрацията и държавността".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ицо Хазарта: Получих послание, че ако продължа да подкрепям ПП, ще загубя най-ценното си
Ицо Хазарта: Получих послание, че ако продължа да подкрепям ПП, ще загубя най-ценното си
Хебър Пазарджик е отбор на месеца в България
Хебър Пазарджик е отбор на месеца в България