НОВИНИ

Драма с дузпи класира Германия за финала на световното по футбол до 17 г. в Индонезия

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:22, 28.11.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
драма дузпи класира германия финала световното футбол индонезия
Слушай новината

Отборът на Германия стана първият финалист на световното първенство по футбол за юноши до 17 години в Индонезия, след като в полуфиналите надви с дузпи състава на Аржентина в спиращ дъха двубой на стадион "Манахан" в Суракарта.

Европейските шампиони можеха да си осигурят успеха още в редовното време, но секунди преди последния съдийски сигнал Агустин Руберто беше точен за крайното 3:3 и така изстрелите от бялата точка трябваше да определят крайния победите в сблъсъка.

Мачът започна по-добре за германците, които откриха резултата още в 9-ата минута чрез Парис Брунер, но още до почивката аржентинците обърнаха нещата в своя полза с два гола на Руберто.

През второто полувреме Бундестима на свой ред осъществи обрат, като Брунер реализира второто си попадение за 2:2 в 58-ата минута, а 11 по-късно Макс Моерщедт отново изведе състава на Кристиан Вюк напред.

Маншафта вече се виждаше на финала преди дълбоко в добавеното време отново на сцената да излезе Агустин Руберто, който беше точен за 3:3, оформяйки своя хеттрик.

При дузпите нещата тръгнаха неприятно за аржентинците, тъй като при първите два удара пропуски направиха Франко Мастантуоно и Клаудио Ечевери и въпреки че Фин Йелч също сбърка от бялата точка германците показаха повече нерви и в крайна сметка се наложиха с 4:2.

По този начин тимът на Германия заслужи мястото си в големия финал на надпреварата на 2 декември (събота), а неговият съперник там ще стана ясен по-късно днес, когато във втория полуфинал един срещу друг се изправят отборите на Франция и Мали. Двубоят е с начален час 13:50 българско време и ще бъде излъчен НА ЖИВО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава разчистването на паднали клони и прекършени дървета в София
Продължава разчистването на паднали клони и прекършени дървета в София
АПИ: Пътят Кнежа - Бяла Слатина – Борован е почистен и проходим при зимни условия
АПИ: Пътят Кнежа - Бяла Слатина – Борован е почистен и проходим при зимни условия