НОВИНИ

Драма в края донесе успех на Манчестър Юнайтед

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 19.09.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Юнайтед победи Уест Хем с 2:1 след драматичен финал на мача при гостуването на Олимпийския стадион в Лондон. Възпитаниците на Оле Гунар Солскяер постигнаха обрат, след като Саид Бенрама даде преднина на домакините. Кристиано Роналдо бе точен преди почивката, а резервата Джеси Лингард вкара на бившия си клуб за крайното 2:1.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата на английския футбол и бивш играч на “чуковете” Джими Грийвс, който почина днес на 81 години.

През първата част опасните ситуации и пред двете врати не липсваха. В 29-ата минута удар на Бруно Фернандеш бе избит в гредата от Лукаш Фабиански. Минута по-късно домакините откриха резултата. Сайд Бенрама се разписа след асистенция на Джаред Боуен за 1:0.

“Червените дяволи” обаче мигновено отговориха на своя опонент и изравниха в 35-ата минута. Кристиано Роналдо засече центриране на Бруно Фернандеш, но Лукаш Фабиански спаси. Топката отново се върна в краката на португалеца, който не сгреши при добавката за 1:1.

През второто полувреме гостите по-настървено преследваха победата. В последната минута от редовното време бившият футболист на Уест Хем, Джеси Лингард донесе трите точки на тима си след страхотен фалцов удар в горния далечен ъгъл на вратата.

В добавеното време на сблъсъка възпитаниците на Дейвид Мойс получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Люк Шоу. Марк Ноубъл се появи в игра, за да се нагърби с изпълнението от бялата точка, но липсата на игрова практика му изигра лоша шега и Давид Де Хеа спаси удара му.

След победата Манчестър Юнайтед се намира на втората позиция с актив от 13 точки. Уест Хем е 8-и с 8 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Милен Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Илиев: Имам пълното доверие и подкрепа на Слави Трифонов
Петър Илиев: Имам пълното доверие и подкрепа на Слави Трифонов
Радан Кънев: Обединение на новия проект на Петков и Василев и ДБ дава шанс за победа
Радан Кънев: Обединение на новия проект на Петков и Василев и ДБ дава шанс за победа