НОВИНИ

Драматичен мач на двойки осигури на Чили дебютен успех на ATP Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:39, 03.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
драматичен мач двойки осигури чили дебютен успех atp cup
Слушай новината

Отборът на Чили се наложи с 2:1 победи над състава на Сърбия и по този начин южноамериканците не просто записаха първата си победа на ATP Cup, а и запазиха шансовете си да продължат към 1/2-финалите.

В момента в тази група А лидер е отборът на Испания с две победи, следван от Чили и Сърбия, които са с по един успех и Норвегия, които са на дъното.

Сърбите, които на този турнир са без световния №1 Новак Джокович, спечелиха първия мач в сблъсъка чрез Филип Крайнович, който се наложи, макар и трудно, с 6:4, 3:6, 7:6(5).

Впоследствие обаче звездата на Чили Кристиан Гарин изравни резултата след успех над Душан Лайович, който при липсата на Джокович е в ролята на първа ракета за западните ни съседи. Двамата си размениха по един сет, а при 0:3 в третия Лайович реши да се откаже заради травма.

В решителната среща на двойки сърбите заложиха на Никола Чачич и Матей Сабанов, докато за чилийците на корта се появиха Алехандро Табило и Марсело Бариос.

Южноамериканците взеха първата част с 6:4, но Чачич и Сабанов отговориха подобаващо и след 6:3 в тяхна полза във втория сет пратиха срещата в шампионски тайбрек. В него двата отбора си размениха водачеството на няколко пъти, но накрая радостта беше за Чили, тъй като Табило и Бариос се наложиха с 10-7 точки.

Така, в последния кръг три отбора имат шансове за продължаване към следващата фаза - Испания, Чили и Сърбия.

"Ла Фурия" може да реши всички с победа над Сърбия, но ако западните ни съседи изненадат Роберто Баутиста Агут и компания, а Чили се справи с Норвегия, то драмата около първото място ще стане още по-заплетена.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Област Видин отново е в червената зона на COVID-19
Област Видин отново е в червената зона на COVID-19
Шварцман обърна Циципас и изхвърли Гърция от ATP Cup
Шварцман обърна Циципас и изхвърли Гърция от ATP Cup