НОВИНИ

Дрогиран шофьор блъсна патрулка на пътни полицаи във Варна, единият е в болница

bnt avatar logo
от БНТ
11:11, 03.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Тежка катастрофа стана тази сутрин във Варна. Дрогиран шофьор блъсна с колата си патрулка на "Пътна полиция" по време на движение. Пострадали са двама полицаи, единият, от които е в болница. Полевата проба за наркотици е показала, че водачът е употребил кокаин.

Веднага след катастрофата тази сутрин двамата пострадали полицаи са били транспортирани до Спешното отделение на болница "Света Анна". По-късно стана ясно, че единият полицай вече е освободен за домашно лечение. Другият полицай е със съчетана травма и е настанен в хирургичното отделение на болницата.

Катастрофата е станала малко след 9.00 часа на един от най-натоварените варненски булеварди "Васил Левски", точно преди кръговото кръстовище с бул. "Сливница". Патрулиращ полицейски автомобил се е движил по булеварда, когато е бил застигнат от автомобил, шофиран от 41-годишен водач, и е бил ударен отзад. При удара двата автомобила са се завъртели и са спрели в мантинелата. И по двата автомобила има нанесени много сериозни щети.

"41-годишен водач на лек автомобил се движи по бул. "Васил Левски" и блъска служебния полицейски автомобил в задната лява част. От настъпилия пътен инцидент двамата полицейски служители са пострадали. Същите са отведени в МБАЛ "Света Анна", заяви инспектор Димитър Димитров, Пътна полиция Варна.

От болницата уточниха, че единият полицай е с контузия на главата и на единия крак и се лекува вкъщи. Другият полицай е със съчетана травма и е настанен в хирургичното отделение на лечебното заведение. Водачът на лекия автомобил е тестван на място за алкохол и наркотици, като алкохолната проба е отрицателна.

"След извършена проверка за наркотични вещества или техните аналози резултатът е положителен на кокаин. Същият е задържан в поделение на МВР по случаят е образувано досъдебно производство, добави инспектор Димитров.

От дрогирания шофьор е взета кръвна проба, резултатът се очаква другата седмица. Той е чисто съдебно досие и няма регистрирани нарушения на пътя.

Вижте повече в прякото включване на Петко Петков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ню Йорк Рейнджърс записа шести пореден успех в НХЛ, Лас Вегас продължава без поражение в редовното време
Ню Йорк Рейнджърс записа шести пореден успех в НХЛ, Лас Вегас продължава без поражение в редовното време
Треньорът на Майнц Бо Свенсон подаде оставка
Треньорът на Майнц Бо Свенсон подаде оставка