НОВИНИ

Душан Керкез: Футболистите играят под напрежение

Душан Керкез
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:28, 22.09.2023
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез остана разочарован след поражението на своя тим с 1:2 от ЦСКА в дербито от 10-ия кръг на Първа лига.

Мениджърът разкри, че отборът му бил е изправен пред редица проблеми през изминалите дни.

"Няма как да бъдем доволни от загубата, но за 3-4 дни трябваше да се справим с много проблеми и играчите дадоха всичко от себе си днес. Бароан и Конте играха с температура, Мартин Секулич е с вирус, Ван Хертъм получи контузия през седмицата, а видяхте, че и трябваше да сменя принудително Нади. Всичко това не е оправдание, но искам да поздравя играчите за това, което направиха. Когато играем дерби, детайлите са решаващи. Играхме добре, но направихме две грешки, които ни костваха много. Съжалявам, че не успяхме да подарим победа на феновете, защото виждам колко силно те обичат своя отбор, но мога да ги уверя, че ще дадем всичко от себе си отборът да играе по-добре в следващите мачове", заяви след срещата Керкез.

Наставникът потърси обяснение за неотсъдената дузпа за неговия отбор в предишния кръг срещу Лудогорец и сравни ситуацията с 11-метровия наказателен удар, който ЦСКА получи в днешния двубой.

"Не обичам да говоря за съдиите, но бих искал да ми се обясни защо при ситуацията с удара на Ивелин Попов срещу Лудогорец не получихме дузпа, а днес такава бе отсъдена срещу нас. Не казвам, че съм прав, просто търся обяснение. Ние сме един от трите най-големи клуба в България с история и фенска маса, ние сме най-старият клуб в страната. Не искаме нищо да получаваме даром. Поздравявам отбора на ЦСКА за победата, но мисля, че днес заслужавахме поне равенството", каза още треньорът на Ботев.

Бившият национал на Босна и Херцеговина призна, че възпитаниците му играят под напрежение, предвид лошия старт на сезона.

"Футболистите играят под огромно напрежение заради лошия старт на сезона и може би заради това влизаме малко по-трудно в мачовете, особено в такива дербита срещу Лудогорец и ЦСКА. Ще ни трябва време, за да поработим върху това и да го променим. Знам кои са по-слабите ни страни, но това ще го запазя за съблекалнята. Опитваме се да промени нещата, нищо не може да стане за една вечер. Футболистите имат качества, но трябва главите ни да останат горе и във всеки мач да гоним точки. Може би по време на паузата на националните отбори ще потърсим подсилване на атаката. Имаме много млади футболисти, но повярвайте ми - не е лесно да носите фланелката на Ботев и да играете пред толкова много публика", завърши Душан Керкез.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и горещо в първия ден от есента
Слънчево и горещо в първия ден от есента
Нестор Ел Маестро: Искам да виждам постоянство в играта на ЦСКА
Нестор Ел Маестро: Искам да виждам постоянство в играта на ЦСКА