НОВИНИ

Дузпа в последните секунди запази шансовете на Царско село за оставане в елита

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 25.04.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Царско село завърши наравно 1:1 при домакинството си на Ботев (Враца) в двубой от 28-ия кръг на Първа лига.

"Зелените" откриха резултата три минути след началния съдийски сигнал. Пламен Крумов от състава на "царете" върна топката назад към вратаря Кадим Ндиайе, който изчисти неубедително и кълбото попадна в краката на нападателя на врачани Браян Переа. Колумбиецът си вдигна топката с едно докосване и с далечен изстрел от воле прехвърли Ндиайе за 1:0 в полза на Ботев.

В 37-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена заради втория жълт картон и респективно червен такъв на Жереми Петрис. Численото равенство бе възстановено в 64-ата минута, когато Антонио Георгиев от състава на гостите потегли преждевременно към съблекалните заради второто си официално предупреждение в "жълт" цвят.

Царско село изравни резултата в последните секунди на редовното време, когато получи правото да изпълни дузпа за грубо нарушение на Костадин Ничев срещу Лукас Мартинс. Зад топката застана Венцислав Христов, който преодоля вратаря Красимир Костов за крайното 1:1.

В класирането Царско село е последен с 20 точки, на 3 пункта зад Ботев (Враца), който окупира мястото, даващо право на плейоф за оставане в елита.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венцислав Христов: Точката ни оставя в борбата за оцеляване
Венцислав Христов: Точката ни оставя в борбата за оцеляване
Волейболна националка ще играе под ръководството на Витал Хейнен
Волейболна националка ще играе под ръководството на Витал Хейнен