НОВИНИ

Дузпи изхвърлиха Манчестър Юнайтед от ФА Къп

скандално съдийство дузпи изхвърлиха манчестър юнайтед къп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:16, 04.02.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед бе елиминиран от тазгодишното издание на ФА Къп.

В двубой от 1/16-финалите на турнира, след изпълнение на дузпи "червените дяволи" отстъпиха с 7:8 на представителя на Чемпиъншип - Мидълзбро, тъй като 120 минути игра не стигнаха на двата тима да променят резултата на таблото, който показваше равенство 1:1.

Тимът на Ралф Рангник получи отлична възможност да открие резултата в 20-ата минута. Завърналият се от дълго лекуване на контузия Пол Погба бе съборен непозволено в наказателното поле на Мидълзбро от Анфърни Дайкстийл и главният рефер посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби обичайният заподозрян Кристиано Роналдо, който не успя да намери очертанията на вратата и стреля в аут покрай десния страничен стълб на вратаря Лъмли.

Пет минути по-късно Юнайтед поведе в резултата. Грешка в изнасянето на топката от страна на гостите позволи на Бруно Фернандеш да изведе Джейдън Санчо зад отбраната на Боро. Английският национал овладя, нахлу в наказателното поле и стреля по диагонал. Топката се отби в крака на Джоунс и влетя неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

Малко след час игра на "Олд Трафорд" Мидълзбро стигна до изравнителен гол. Появилият се от резервната скамейка на гостите Дънкан Уотмор отвладя топката в накзателното поле на Юнайтед и подаде към Мат Крукс, който с мигновенен изстрел я прати в мрежата зад Дийн Хендерсън за 1:1. Попадението бе оспорено от играчите на домакините, тъй като при поемането на топката Уотмор игра с ръка, реферът Антъни Тейлър призна попадението.

В последствие двата тима създадоха множество ситуации пред противниковата врата, но гол не падна в редовното време, а и двете продължения по 15 минути също не излъчиха победител. Така се стигна до изпълнението на дузпи, в които единствено Антъни Еланга от състава на Манчестър Юнайтед пропусна да отбележи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и топло време през уикенда
Слънчево и топло време през уикенда
Издадоха нови марки за годишнината от възкачването на Елизабет II на престола
Издадоха нови марки за годишнината от възкачването на Елизабет II на престола