НОВИНИ

Два бързи гола между Бенфика и Арсенал запазиха интригата за реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:50, 18.02.2021
Чете се за: 01:16 мин.
Футбол
два бързи гола бенфика арсенал запазиха интригата реванша

В едно от дербитата на 1/16 финалите на Лига Европа, представителите на Португалия и Англия не се победиха в мач, който никой от двата отбора не искаше да рискува и това се отрази в липсата на много голови положения.

Все пак в средата на втората част играта се пораздвижи и съперниците си отбелязаха по един гол, а също така създадоха и няколко други нелоши възможности.

Заради мерките, свързани с COVID-19 и пътуването между европейските държави, срещата се игра на „Стадио Олимпико“ в Рим, като символичния домакин бе съставът от Лисабон.

През първото полувреме двата и двата отбора не предложиха много в предни позиции, като най-добрият шанс се откри пред Пиер Емерик Обамеянг, който обаче като по чудо не откри резултата от границата на вратарското поле.

Втората част започна обещаващо с по една нелоша атака за двата отбора. Пици отправи точен удар за Бенфика, уловен от Лено, а Арсенал отговори с изстрел на Букайо Сака, който премина опасно близко до вратата на символичния домакин.

В 54-та минута Джунейт Чакър отсъди дузпа в полза на португалския гранд, за игра с ръка на Емил Смит-Роу. Капитанът Пици, разбира се, пое отговорността и с премерен изстрел в долния ляв ъгъл на Лено, не остави шансове на немския страж, въпреки че той улови ъгъла.

За голмайсторът Пици това беше седмо попадение в седем мача в турнира Лига Европа през този сезон.

"Артилеристите" обаче отговориха моментално и само три минути по-късно и Букайо Сака възстанови паритета, засичайки центриране на Седрик Соареш. Атаката бе преразгледана от системата ВАР, но тя само потвърди редовността на гола.

Вихреното темпо на "Олимпико" се задържа и малко по-късно Рафа Силва стреля опасно, но стража на Арсенал демонстрира отличен рефлекс, избивайки встрани.

По-малко от 120 секунди по-късно Мартин Йодегор пусна страхотен пас към Обамеянг, но габонецът отново стреля покрай вратата.

До края на мача играта се върна към познатото русло от първата част, в което лондончани владееха повече топката без това до води до сериозни опасности за символичните домакини от Бенфика.

Така последният съдийски сигнал дойде при този резултат 1-1 и всичко остана да се решава на реванша, който ще бъде след седмица на стадиона на "Олимпиакос" в Пирея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1086 нови случаи на коронавирус за денонощието
1086 нови случаи на коронавирус за денонощието
Западът предупреди Иран: Ограничаването на инспекциите е опасно
Западът предупреди Иран: Ограничаването на инспекциите е опасно