НОВИНИ

Два двубоя поставят началото на 9-ия кръг в Първа лига

От 17:30 ч. Арда Кърджали посреща Ботев Враца, а от 20:00 ч. Черно море се изправя срещу Берое на стадион "Тича" във Варна.

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:32, 15.09.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Българското футболно първенство вече се поднови след паузата за националните отбори с отложения двубой между Левски и Пирин Благоевград в четвъртък вечер, но днес предстои да бъде даден старт на 9-ия кръг в Първа лига с две интересни срещи.

На първо време в 17:30 часа Арда Кърджали посреща у дома състава на Ботев Враца в опит да продължи с доброто си представяне отпреди кратката почивка в шампионата.

В последните си четири мача футболистите на Александър Тунчев записаха три победи и едно поражение и така в момента се намират на 10-ата позиция в подреждането, като кърджалии имат и два мача по-малко в сравнение с част от своите конкуренти.

Междувременно при Ботев Враца резултатите са далеч от желаното, тъй като тимът има цели шест поражения от началото на кампанията и само два успеха, което му отрежда 12-ото място в класирането.

В късния двубой от петъчната програма от 20:00 часа във Варна един срещу друг се изправят два от най-добре представящите се отбори дотук в Първа лига - Черно море и Берое.

"Моряците" на Илиан Илиев вече имат на сметката си шест победи и две равенства, като все още на познават вкуса на загубата. Нов успех тази вечер пък отново ще изкачи варненци на върха в българското първенство поне до гостуването на Локомотив Пловдив във Велико Търново на Етър тази неделя.

От друга страна ентусиазмът на Берое от силния старт бе леко охладен в последните два кръг, когато старозагорци допуснаха тежки поражения с 0:5 и 0:3 съответно от Лудогорец и ЦСКА. Въпреки това добрите впечатления от работата на Густаво Араголаса остават, като старозагорци заемат 5-о място във временното класиране с актив от 13 точки.

В последно време Черно море има предимство в преките сблъсъци срещу Берое, като в последните 10 срещи балансът е 6-3 в полза на "моряците", а двата тима имат и едно равенство, дошло през февруари тази година.

Когато мачът е на стадион "Тича" във Варна пък, домакините нямат загуба вече цели пет години. За последно Берое си тръгна с пълен комплект точки от Варна през февруари 2018-а, когато старозагорци спечелиха с 4:1 след хеттрик на Педро Еужениео и един гол на Мартин Камбуров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Криминалисти разследват смъртта на възрастен мъж край Пловдив
Криминалисти разследват смъртта на възрастен мъж край Пловдив
Първи учебен ден в 32-ро училище "Климент Охридски" в София (Снимки)
Първи учебен ден в 32-ро училище "Климент Охридски" в София (Снимки)