НОВИНИ

Два гола на Де Бройне и Марез донесоха убедителен успех на Сити в "Дербито на Манчестър"

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:24, 06.03.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
два гола бройне марез донесоха убедителен успех сити дербито манчестър
Слушай новината

Кевин Де Бройне и Рияд Марез бяха точни на два пъти при категоричния успех на Манчестър Сити с 4:1 срещу Манчестър Юнайтед в дербито на 28-ия кръг на английската Висша лига.

На своя "Етихад" "гражданите" откриха резултата още в 5-ата минута чрез своя капитан Кевин Де Бройне, който засече подаване по земя от фланга на Бернардо Силва.

Въпреки лошия старт отборът на Манчестър Юнайтед отговори сравнително бързо и в 22-ата минута възстанови равенството, а голмайстор за "червените дяволи" беше Джейдън Санчо. Английският национал през целия двубой пък бе обект на непрестанни освирквания, защото преди години той отказа да подпише договор със Сити и вместо това предпочете да отиде в Борусия (Дортмунд).

Неговият гол обаче беше последната добра новина за Юнайтед в този двубой, тъй като груба грешка в тяхната отбрана шест минути по-късно позволи на домакините отново да поведат, а за втори път точен за тях беше Кевин Де Бройне.

След почивката пък футболистите на Пеп Гуардиола наложиха пълен контрол върху мача, като затова говори и фактът, че техните съперници не отправиха нито един удар през вторите 45 минути.

В същото време пък "гражданите" продължиха да търсят още попадения и в 68-та минута Рияд Марез се разписа за 3:1, вкарвайки с прекрасен удар от въздуха след подаване от ъглов удар.

В самия край пък отново алжирецът беше точен за крайното 4:1, оползотворявайки подаване на Илкай Гюндоган.

С успеха Сити отново се изкачи на шест точки пред 2-ия Ливърпул, като "мърсисайдци" са с мач по-малко. Отборът на Юнайтед пък се смъкна до 5-то място с точка по-малко от 4-ия Арсенал, който по-рано днес се наложи с 3:2 като гост на Уотфорд. Лошата новина за "червените дяволи" е, че те имат цели три мача повече спрямо лондончани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българска парашутистка получи най-голямото отличие на Федерацията за въздушни спортове
Българска парашутистка получи най-голямото отличие на Федерацията за въздушни спортове
Още едно украинско семейство намери убежище в санданското село Поленица
Още едно украинско семейство намери убежище в санданското село Поленица