НОВИНИ

Два гола на Влахович вдъхновиха Ювентус за пети пореден успех в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:39, 21.01.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
два гола влахович вдъхновиха ювентус пети пореден успех серия
Снимка: БТА
Слушай новината

Ювентус оглави временно подреждането в италианската Серия "А", след като в среща от 21-ия кръг надигра с класическото 3:0 като гост състава на Лече.

На "Стадио Виа дел Маре" в Южна Италия "бианконерите" трябваше да чакат близо час, за да открият резултата, но това най-накрая се случи Андреа Камбиазо намери с подаване по въздуха Душан Влахович, който с удар от движение даде преднина на своя тим.

В 68-ата минута Филип Костич достави центриране в наказателното поле на домакините, където Уестън Маккени свали топката към Влахович и сръбският нападател от непосредствена близост беше точен за 2:0, вкарвайки четвъртия си гол в последните три двубоя.

Крайният резултат оформи бразилският бранител Бремер пет минути преди края на редовното време, когато засече с глава центриране от свободен удар на Самюъл Илинг.

По този начин Ювентус записа петия си последователен успех в първенството на Италия и отново изскочи на точка пред Интер в борбата на първото място. "Нерадзурите" обаче са с мач по-малко, тъй като през тази седмица са ангажирани с турнира за Суперкупата на страната, в който утре вечер ще спорят с шампиона Наполи във финала в Саудитска Арабия.

В същото време тимът на Лече заема 14-ата позиция с актив от 21 пункта, но "жълто-черните" са без успех в Серия "А" вече в продължение на пет кръга.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Дея спорт: Тази купа струва 8 години любов
Президентът на Дея спорт: Тази купа струва 8 години любов
Десподов се завърна сред титулярите на ПАОК с два гола за категоричния успех срещу Волос
Десподов се завърна сред титулярите на ПАОК с два гола за категоричния успех срещу Волос